.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Djelo Božanskog milosrđa koje je Isus Krist objavio i proširio po cijelom svijetu po sestri Faustini Kowalskoj, svetici koju je kanonizirao Ivan Pavao II., danas nam je potrebnije nego ikad.

Potrebnije je nego ikad ljudima danas govoriti da je Isusovo milosrđe jače od bilo kojeg grijeha, pada, ranjenosti. Potrebnije je nego ikad, vikati o slobodi. Ali, ne bilo kakvoj slobodi, već slobodi od grijeha, boli i svega što nagriza savjest i dostojanstvo Božjeg, ne roba kako to svijet želi da budemo, nego djeteta.

 

POZDRAV PREMILOSRDNOM SRCU ISUSOVU

Pozdravljam Te premilosrdno Srce Isusovo,
živo vrelo svih milosti, jedino mjesto utočišta,
što nas štitiš, ti nas želiš vodom osvježiti.

Pozdravljan Te premilosrdno Božje Srce,
neistraživi izvore ljubavi.
Iz Tebe nama grešnicima izniče život,
vrelo što nam sreću nudiš.

Advertisements

Pozdravljam Te ranjeno Srce Isusovo,
ti zračiš smilovanjem, otvoreno za nas,
iz Tebe život crpimo, i uzdamo se u milosrđe Tvoje.

Pozdravljam Te dobroto Srca Gospodinova,
nikad shvaćena, nikad istražena,
kao majka si nam blizu, milosrdna — uvijek nas ljubavlju pronalaziš.
(sv. Faustina Kowalska)

 

MOLITVA PO ISUSOVOJ ŽELJI S. FAUSTINE

O KRVI I VODO ŠTO POTEKOSTE IZ SRCA ISUSOVA

Moli se ovako:

Na početku:

Milosrdni Isuse, u času Tvoje smrti za nas na križu klanjamo Ti se, slavimo Te i molimo: Obujmi svojim neizmjernim milosrđem čitav svijet, a naročito jadne grešnike i umiruće. Amen.

33 puta se ponavlja ova molitva: O Krvi i Vodo, što potekoste iz Srca Isusova kao izvor Milosrđa za nas, uzdam se u Tebe.

Na kraju dodamo:

Sveta Faustino, moli za nas!

 

Ovu je molitvu po Isusovoj želji molila sv. Faustina, a zapisna je u Dnevniku br. 341: „ Stoga želim da se ova slika svečano blagoslovi i javno štuje prve nedjelje poslije Uskrsa, da to upozna svaka duša. Obavi devetnicu za sv. Oca. Ona neka se sastoji od 33 dijela, to znači tako često ponavljati molitvu milosrđa, koju sam te naučio.“ U br. 187. Isus govori:“…Molitva je : O Krvi i Vodo, što potekoste iz Srca Isusova kao izvor Milosrđa za nas, uzdam se u Tebe.“

 

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!