.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Mnogi su se kršćani danas udaljili od kršćanstva i bave se reikijem. Oni tvrdi da to što oni čine su molitve za druge koje djeluju iscjeljujuće, govore o anđelima i preusmjeravanju kozmičke energije. Sve u dobroj namjeri ali sve to može imati velike posljedice na osobu koja se time bavi. Reiki je doista praksa koja se u svojim postavkama duboko protivi kršćanstvu.

Prema katoličkom nauku ne postoji nikakva neosobna “duhovna energija” niti u čovjeku niti u kozmosu. Judeo-kršćanska antropologija u čovjeku razlikuje samo duh, dušu i tijelo, a Boga promatra kao jedinog stvoritelja i davatelja života. Bog je, osim toga, biće s kojim čovjek stupa u kontakt ljubavi. Stoga on ne može biti nikakva “sila” ili “energija”, a još manje se njime može manipulirati u bilo koju svrhu. I u kršćanstvu je poznat velik broj izlječenja, ali sva ona su rezultat Božjega dara primljenog kroz molitvu, a ne čovjekovog ovladavanja “energijom”.

Osim toga, reiki vrlo otvoreno govori o “duhovnim vodičima” koji osobom upravljaju tijekom tretmana, a sama inicijacija se temelji na predaji i ulaženju u tajne simbole. Ne treba puno da zaključimo kako je jedno takvo učenje sasvim suprotno kršćanstvu, iako se nekad želi predstaviti kao religijski neopredijeljeno. Moguće je da osoba bude zavedena i svemu tome pristupa u dobroj namjeri, ali posljedice bavljenja takvim praksama ipak su vrlo negativne s duhovnog aspekta. Sjetimo se kako Pavao upozorava Korinćane: ” Ta sam se Sotona prerušuje u anđela svjetla.” (2Kor 11,14). Toplo bih preporučio da svoje prijatelje za koje znate da se time bave, upozorite na opasnosti reikija.

Za dodatne informacije šaljem ti link na članak fra Josipa Blaževića:  http://www.ver.hr/arhiv/arhiv/ver2000/Ver4-00/vodenjak.htm

Advertisements

Jednako tako, preporučam vam njegovu knjigu “Sve što katolik treba znati o reikiju” (http://www.verbum.hr/knjige/sve-sto-katolik-treba-znati-o-reikiju-1285/)

BVB, Don Damir Stojić

SVJEDOČANSTVO O ŠTETNOSTI REIKA

MOLITVA OTKLINJANJA OD REIKIJA

Odreknuće:

– Odričem se grijeha da živim u slobodi djece Božje.
– Odričem se zavodljivosti zla da me grijeh ne nadvlada.
– Odričem se Sotone, začetnika i vođe grijeha.
– Odričem se reikija i svih njegovih duhova.
– Odričem se svih inicijacija u reiki koje sam primio.
– Odričem se svih simbola, primljenih mantri i vjerovanja u reinkarnaciju.
– Odričem se svih drugih okultnih, ezoterijskih i newageovskih praksi i vjerovanja.

Ispovijest vjere:

– Vjerujem u Boga Oca svemogućega stvoritelja neba i zemlje.
– Vjerujem u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, koji je rođen od Marije Djevice, trpio i bio pokopan, oji je od mrtvih uskrsnuo i sjedi zdesna Ocu.
– Vjerujem u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoličku, općinstvo svetih, proštenje grijeha, uskrsnuće tijela i život vječni. Amen.

Pomolimo se:

Gospodine Isuse Kriste, ti si svoje učenike odvratio od grešnoga puta i objavio im blaženstva nebeskog Kraljevstva. Pogledaj na mene svoga slugu (službenicu) koji sam poslušao riječ Evanđelja dolazim da me izbaviš od utjecaja duha reikija i svih okultnih praksi. Odagnaj od mene svaku sumnju i nevjeru, svaku bol i gorčinu, i udijeli mi milost da svim srcem i dušom prionem uz Tebe!

Sveti Mihaele Arkanđele, presvetim Imenom Isusa Krista, raskini svaku vezu između mene i osobe koja me je inicirala u reiki, kao i svaku vezu s duhovima privučenim reiki inicijacijama, kanaliziranjima, crtežima reiki simbola ili mantrama.
Sveti Mihaele Arkanđele, u ime Presvetog Imena Isusova i snagom njegove predragocjene Krvi, rekini i razriješi me od svih djelovanja i utjecaja reikija po prvoj (drugoj, trećoj…) inicijaciji u reiki.

(Ovu rečenicu ponovite onoliko puta koliko ste inicijacija imali).

Ako osjećate duhovnu potrebu, možete moliti u prvom licu:
Presvetim Imenom Isusa Krista raskidam svaku vezu između sebe i osobe koja me je inicirala u reiki, kao i svaku vezu s duhovima privučenim reiki inicijacijama, kanaliziranjima, crtežima reiki simbola ili mantrama.
U ime Presvetog Imena Isusova i snagom njegove predragocjene Krvi, prekidam i razrješujem se od svih djelovanja i utjecaja reikija po prvoj (drugoj, trećoj…) inicijaciji u reiki. (Ovu rečenicu ponovite onoliko puta koliko ste inicijacija imali).

Oče nebeski, ti si mene, slugu svoga pozvao da pred tobom budem svet i bez ljage, zato te molim snagom Duha Svetoga obnovi u meni dar vjere, nade, ljubavi, dar božanske mudrosti, čistoće, praštanja, pomirenja, mira i predanja u volju Božju. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!