.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

prijatelji malog isusaPrijatelji malog isusa, Društvo Prijatelja Maloga Isusa (PMI) privatno je vjerničko društvo laika i klerika, suradnika Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, koji u svijetu nastoje živjeti evanđelje i teže prema kršćanskom savršenstvu u duhu utemeljitelja Družbe sluge Božjega Josipa Stadlera. Osnovani su 1994. godine od tadašnje vrhovne glavarice Družbe s. Mirjam Dedić. Članovi PMI u svojim životnim okolnostima proširuju poslanje Družbe služenja potrebitima.

Ciljevi Prijatelja Maloga Isusa:

Biti u trajnom prijateljstvu s Malim Isusom
Imati srca za najmanju braću: napuštene, bolesne, osamljene, siromašne…
Svakodnevno moliti molitvu Prijatelja Malog Isusa i uključiti se u molitvu Crkve za duhovna zvanja (posebno za sestre Služavke Malog Isusa)
Živjeti od Euharistije i Riječi Božje
Aktivno sudjelovati u liturgijskim slavljima….
Svake nedjelje i blagdana, po mogućnosti svakog 25. u mjesecu, na spomen Isusova rođenja, ići na sv. Misu i svetu pričest
Njegovati i širiti pobožnost prema Malom Isusu, Presvetoj Euharistiji i Blaženoj Djevici Mariji
Sudjelovati na liturgijskim susretima PMI

Društvo PMI ima vlastiti Statut prema kojem djeluje. Odobren je od Biskupska Konferencija Hrvatske (HBK) 2009. godine .

Advertisements

PMI svakog 25. u mjesecu sastaju se na svetu misu i molitvu i imaju svoj određeni duhovni program. Uz mjesečne susrete, gdje je to moguće i svakog 8. u mjesecu sudjeluju na euharistijskim slavljima, kada mole za proglašenje blaženim sluge Božjega Josipa Stadlera. Posebnim programom slave svake godine godišnji susret PMI. PMI imaju svoj bilten koji je počeo izlaziti 1996. godine pod imenom Prijatelj malenih, a izlazi dva puta godišnje.

Članom Društva PMI može postati svaki član Katoličke crkve koji se, nakon što je upoznat sa zadaćom , svrhom i duhovnim dobrima koja primaju članovi Društva PMI, pismeno prijavi izvršivši tako spremnost da će vršiti obaveze članstva. Životna dob primanja u članstvo je punoljetnost 18 godina života. Nebeski zaštitnik Društva je – Blagovijest ( 25. ožujak).

Svojim radovima pridonose humanitarnim akcijama na župama u vrijeme došašća i korizme, posebno za misijsku nedjelju i misijsku izložbu. Uz to obilaze starije, nemoćne i bolesne osobe i pružaju im pomoć. Redovito sudjeluju u svim aktivnostima koje Crkva organizira za mlade ili obitelji, a to su razni susreti i hodočašća. Nastoje u svojim župnim zajednicama biti aktivni članovi, bilo kao čitači, pjevači, volonteri, animatori, članovi pastoralnog ili župskog vijeća itd.

Ako želiš možeš i Ti postati članom Društva PMI. Pridruži nam se i budi navjestitelj/ica Isusove malenosti, ljubavi i dobrote prema svakom bratu čovjeku koji je potreban pomoći PMI.

 

 

Izvor: vrhbosanska-nadbiskupija.com


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*