.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

U Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke održan je Susret vodstva karizmatskih zajednica Hrvatske i Bosne i Hercegovine povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu u Svetom.
Susret je trajao od 17. do 20. studenoga 2016. na način da su se euharistijsko slavlje i klanjanje održavali u zavjetnoj kapeli Svetišta, a dio sa predavanjima u obližnjem hotelu „Kaj“. Na susretu su sudjelovali duhovnici, redovnice, voditelji i zamjenici voditelja iz 74 zajednice, pored njih su došli uveličati ovaj događaj sestre i braća iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Srbije i Perua.

Dio sa prigodnim predavanjima se održavao pod nazivom „Identitet, narav i vizija katoličke karizmatske obnove u Crkvi i svijetu“.
Glavna predavačica bila je Michelle Moran, dugogodišnja predsjednica Međunarodne katoličke karizmatske službe (ICCRS) sa sjedištem u Vatikanu, koja je na susret došla sa suprugom Peterom.

Michelle Moran održala je osam izvrsnih predavanja podijeljenih u tri cjeline:
1. Katolička karizmatska obnova – povijest, rast, razvoj, vizija i narav katoličke karizmatske obnove te zlatni jubilej (50 godina karizmatske obnove) i put koji je pred nama
2. Vodstvo – život i karakteristike voditelja, vodstvo služenjem te vodstvo s vizijom
3. Pneumatologija – teologija krštenja u Duhu Svetomu, karizme, darovi i plodovi Duha Svetoga

Također je pridala važnosti činjenicu da se Duh Sveti izlijeva u naše živote kako bismo mogli izvršiti svoju misiju, ali za to trebamo biti potpuno otvoreni iznenađenjima i vodstvu Duha Svetoga. To ostvarenje događa se kroz osobnu molitvu, odnosno kroz intiman odnos s Bogom. Molitva nas gradi iznutra, oživljava, „oštri“ i mijenja. Uz osobnu molitvu koju treba imati svaka osoba u službi dolazi molitva za viziju i poslanje u zajednici te redovna molitva za ljude unutar zajednice. Svaka osoba u tijelu Kristovu ima neku službu, a što je više ljudi u zajedništvu, ta se slika upotpunjuje, darovi i karizme se nadopunjavaju i zajednica postaje jača. Krštenje u Duhu Svetomu donosi i provodi u našem životu sakrament krštenja, uvodi nas u dublji osobni odnos s Bogom i u dublje zajedništvo s braćom i sestrama. Isto tako je važno da svaka osoba u službi ima ispravnu ravnotežu između poslanja, obitelji i posla.

Advertisements

 

 

  

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!