.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

prijateljiPostoji bezbroj načina na koje se nekome može približiti Krista, ali svi oni imaju nešto zajedničko – da osoba u njima odražava tog Krista. Ono što ljudi najlakše prepoznaju je ljubav koju netko prema njima osjeća. Voljeti bližnjega kao samoga sebe znak je da istinski ljubimo i Boga.

Dakle, nema nekog instant-recepta. U svakoj životnoj situaciji čovjek može naviještati Evanđelje, ako ga istinski živi. O tome na divan način govori Pavao u poslanici Korinćanima:

Doista, jao meni ako evanđelja ne navješćujem. Jer ako to činim iz vlastite pobude, ide me plaća; ako li ne iz vlastite pobude – služba je to koja mi je povjerena. Koja mi je dakle plaća? Da propovijedajući pružam evanđelje besplatno ne služeći se svojim pravom u evanđelju. Jer premda slobodan od sviju, sam sebe svima učinih slugom da ih što više steknem. Bijah Židovima Židov da Židove steknem; onima pod Zakonom, kao da sam pod Zakonom – premda ja nisam pod Zakonom – da one pod Zakonom steknem; onima bez Zakona, kao da sam bez zakona – premda nisam bez Božjega zakona, nego u Kristovu zakonu – da steknem one bez Zakona; bijah nejakima nejak da nejake steknem. Svima bijah sve da pošto-poto neke spasim. A sve činim poradi evanđelja da bih i ja bio suzajedničar u njemu. (1 Kor 9,16-23)

 

BVB don Damir Stojić

Advertisements

 

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*