.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Anđeo Gospodnji navijestio Mariji, I ona je začela po Duhu Svetomu.

Zdravo Marijo…

Evo službenice Gospodnje, Neka mi bude po riječi tvojoj.

Zdravo Marijo…

Advertisements

I Riječ je tijelom postala, I prebivala među nama.

Zdravo, Marijo …

Moli za nas, sveta Bogorodice, da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

Pomolimo se: Milost svoju, molimo te, Gospodine, ulij u duše naše, da mi, koji smo po anđelovu navještenju spoznali utjelovljenje Krista, Sina tvoga, po muci njegovoj i križu k slavi uskrsnuća privedeni budemo. Po istom Kristu Gospodinu našem.  Amen

Tradicionalno se molitva Anđeo Gospodnji molila tri puta na dan: u jutro, u podne i navečer. Crkvena zvona baš u ovim trenutcima pozivaju vjernike da zastanu, puste svoje obaveze na trenutak i pozdrave Gospu.

“O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo i za sve one koji se tebi ne utječu, a naročito za neprijatelje svete Crkve i za sve one koji su tebi preporučeni.”

Katolici su od davnina prepoznavali veličinu i važnost trenutka kada je Marija izrekla: „Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi Tvojoj.“ prilikom posjeta anđela Gabrijela. Mariji je Anđeo Gospodnji navijestio da će začeti i roditi Sina i ona je povjerovala. Vjerni je narod u srcu čuvao ovu sliku, spomen na dan kada je promijenjena povijest čovječanstva. Trudeći se nasljedovati Mariju u njezinom predanju i služenju Gospodinu te u srcu pohranjivati sve velike istine svoje katoličke vjere, pise na portalu zenavrsna.com


Podijelite ovo s prijateljima!