.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

papa u adventu 310Ako je Gospodin Isus nama promijenio život, kako možemo onda mi ne biti gorljivi da ga upoznaju i druge osobe – upitao je Sveti Otac prije današnje molitve Angelusa. Komentirajući poziv Ivana Krstitelja na obraćenje, naglasio je da on vrijedi ne samo za nevjernike, nego i za kršćane. Upravo se od te pretpostavke trebamo obratiti – pretpostavke da je s nama sve dobro i da nam ne treba nikakvo obraćenje.

Stoga je Sveti Otac potaknuo da se zapitamo: imamo li u raznim životnim situacijama iste osjećaje kao i Isus? Primjerice, kad podnesemo neku nepravdu ili uvrjedu, uspijevamo li reagirati bez neprijateljstva i od srca oprostiti onome tko moli oproštenje? Znamo li iskreno plakati s onim tko plače i radovati se s onim tko se raduje? Kad trebamo izraziti svoju vjeru, znamo li to učiniti hrabro i jednostavno, ne srameći se evanđelja? – upitao je Papa, dodajući: Nije s nama sve u redu; uvijek se trebamo obraćati.
Bog nam neprestano, gotovo tvrdoglavo nudi spasenje, zato što nas sve želi osloboditi od ropstva grijeha. Nitko nije isključen iz poziva da prihvati spasenje. Nitko ne može reći: „Ja sam svet, ja sam savršen, ja sam već spašen“. Uvijek trebamo prihvaćati tu ponudu spasenja – rekao je Papa, ukazujući na Godinu milosrđa, u kojoj nam je na tom putu napredovati.

Zbog toga je svatko od nas pozvan upoznati s Isusom osobe koje ga još ne poznaju. To nije prozelitizam, nego otvaranje vrata – ustvrdio je, navodeći riječi sv. Pavla: „Jao meni ako ne naviještam evanđelje“. Ako se osvrnemo oko sebe – nastavio je Papa – pronaći ćemo osobe koje bi bile otvorene da pođu ili se vrate na put vjere, samo kad bi susreli kršćane koji su zaljubljeni u Isusa. Ne bismo li trebali ili mogli mi biti ti kršćani – upitao je, dodajući: budimo hrabri, poravnajmo brda oholosti i suparništva, ispunimo doline koje su iskopale ravnodušnost i apatija, poravnimo putove svoji lijenosti i svojih kompromisa.

 

Izvor: Radio Vatikan

Advertisements

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*