.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Molitva Blaženoj Djevici Mariji i svetom arkanđelu Mihaelu da štite Crkvu od đavla koji želi podijeliti kršćansku zajednicu

Papa Franjo je pozvao vjernike diljem svijeta u listopadu da mole krunicu svaki dan, te da se tako, u zajedništvu i pokajanju, kao Božji narod, sjedine u molitvi Blaženoj Djevici Mariji i svetom arkanđelu Mihaelu da štite Crkvu od đavla koji želi podijeliti kršćansku zajednicu.

Sveti Otac je povjerio taj apel, kako bi ga mogao širiti, isusovcu ocu Frédéricu Fornosu, voditelju Papine svjetske molitvene mreže.

Na Misi koju je slavio, 11. rujna u Domu svete Marte u Vatikanu, Sveti Otac je rekao da je molitva snaga koja pobjeđuje velikog tužitelja koji u ovim vremenima obilazi svijetom kako bi optuživao i sablažnjavao. Ta posebna molitvena zauzetost počet će 1. listopada, na spomendan svete Terezije iz Lisieuxa, a svrha joj je da se Crkva, sve više svjesna pogrešaka i zloporaba, obnovljenom zauzetošću bori protiv zla kako ono ne bi nikada prevladalo.

Sveti je Otac također zatražio da se molitva krunice tijekom zaključi ovom molitvama:

Pod obranu se Tvoju utječemo, sveta Bogorodice. Ne odbij nam molbe u potrebama našim, nego nas od svih pogibli vazda oslobodi. Djevice slavna i blagoslovljena, Gospođo naša, Posrednice naša, Zagovornice naša! Sa svojim nas Sinom pomiri, svojemu nas Sinu preporuči, svojemu nas Sinu izruči. Amen.

Advertisements

Sveti Mihaele, arkanđele, brani nas u boju; proti pakosti i zasjedama đavolskim budi nam zaklon! Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo, i ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge duhove zlobne koji svijetom obilaze na propast duša božanskom jakošću u pakao protjeraj!
Amen!


Podijelite ovo s prijateljima!