.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Dana, 21. i 22. srpnja u Karmelu svetog Ilije u Zidinama osnovana je koordinacija molitvenih grupa i zajednica BIH naziva Obnova u Duhu Svetome. Na susretu koji je započeo Svetom misom te slavljenjem, voditelji i svećenici, iz oko 20 zajednica razgovarali su o potrebi povezivanja i svjedočenja zajedništva u društvu. Na susretu su sudjelovali i nacionalni koordinatori Obnove u Duhu Svetome iz Hrvatske Lordan Ljubenkov i Damir Zukan koji su posvjedočili blagoslove koje donosi zajedništvo i istaknuli kako su ove dvije koordinacije u stvari izraz jednog zajedništva koje traje već nekoliko godina kroz razne zajedničke susrete članova.

Teme na ovom osnivačkom susretu su bile dalji program koordinacije, povezivanje još zajednica i molitvenih grupa koje djeluju na području BIH, organiziranje formacije članstva te razni načini suradnje sa župama i biskupijama. Naglašeno je kako je izraz organizacije ODSa upravo povezivanje u župama i kroz biskupije te usklađivanje s pastoralnim planom. Na susretu se mogla osjetiti radost zbog ovog novog zajedništva. U uže vodstvo su, uz ostale, izabrani kao koordinatori Mirko Puđa iz Livna i Josip Milić iz Mostara te kao duhovnici fra Tomislav Jelić, fra Nikola Spužević i fra Danijel Rajić. Koordinatori iz Hrvatske koji sudjeluju u djelovanju ODSa niz godina, pozvani su da budu savjetnici.

Susret je završio misnim slavljem u nedjelju sa radošću zbog skorog susreta članova ODS-a s kardinalom mons. Vinkom Puljićem u Sarajevu 29. rujna 2018.

 

 

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!