.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

U današnje vrijeme sve je popularnije spominjanje, bavljenje i molitve anđelima. Knjige se pišu, filmovi rade, novine i časopisi pune govorom i molitvama (??) upućenima anđelima. Treba biti jako oprezan sa temom anđela, a još više sa molitvama i zazivanjem anđela. Jer postoje sveti anđeli i pali anđeli.

Svijet kako se više odalečuje od Boga, tako se više zanimaju za okultno. To ide gotovo automatski, ali nesvjesno. Osobno savjetujem moliti samo službene molitve Crkve, koje se obraćaju anđelu čuvaru, zazivaju svete anđele (bez spominjanja njihova imena) ili spominju imena samo onih anđela čija se imena nalaze u Bibliji: Mihael, Gabriel i Rafael.

Nikakav Uriel nije zapisan u Bibliji. I zato se ne savjetuje niti ga spominjati. Niti jedan molitvenik koji je odobren od Crkve ne spominje Uriela, zato ga ni vi ne spominjite. Također i druga imena anđela, koja nisu zapisana u Bibliji i životu svetaca, ne zazivajte. A glede slika i kako mogu biti opasne, evo jedan primjer (palog) anđela-Bude. Sliku prikazanu u ovom članku dobio sam kao privatnu poruku od osobe koja je imala dobre namjere, ali očito nije prepoznala da nije riječ o nekoj slici koja prikazuje svete anđele. Odmah sam na to reagirao i poučio što zapravo slika predstavlja. Osoba je to prihvatila i izbrisala sliku. To je samo jedan primjer, a ima ih još. Imao sam prilike čitati i članak na jednom našem katoličkom portalu koji ide toliko daleko da spominje anđele koji nisu u Božjoj Objavi i molitvenoj tradiciji Crkve.


Podijelite ovo s prijateljima!