.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Elvir Tabaković imao je posao iz snova, veliko društvo, proputovao je pola svijeta. “Putovanja s Vespom su bila u slobodno vrijeme, a profesionalno sam radio kao fotograf za razne novine, časopise, automagazin”, navodi Elvir, a prenosi dnevnik.hr.  “Bio sam plaćen da radim te stvari, da putujem po svijetu, slikam nove automobile, vozim ih, to mi je bilo ostvarenje sna. Kao mlad čovjek, naravno da sam izlazio, ne samo subotom nego i češće, i u tim izlascima sam tražio, i kroz druženje prihvaćanje okoline i ljubav. Sada kad pogledam, sve što sam radio i što sam krivo radio, zapravo je bilo iz čežnje prema ljubavi”, priča Elvir.

Prije dvije godine Elvir je na jednom seminaru upoznao Miju Baradu, misionara laika i tada se sve promijenilo. Prije nego što je spoznao Boga, Elvir se deklarirao kao ateist. Njegov današnji poriv je prenositi istinu po svijetu budući da je smatra prevrijednom da bi je čuvao samo za sebe. Inače, Elvir Tabaković je naš suradnik, a u buduće njegovi članci bit će na našoj web stranici.

    

Elvir je u očima svijeta imao sve, novac, karijeru, prijatelje, mnoge užitke ovoga svijeta. Živio je kako bi se reklo “100 na sat”. Proputovao je pola svijeta. Nije se puno zamarao pitanjima o Božjem postojanju. Duhovni svijet nije shvačao ozbiljno, pa se nije puno opterečivao svojim grijesima. Mislio je da je imao sve i da je bio sretan. Pogledajte ovaj video koji donosi ukratko njegov životni put. Njegovu potragu za ljubavlju, za smislom. Proputovao je pola svijeta dok nije pronašao Isusa koji je svo to vrijeme strpljivo tražio njega. Kako je tekla ta potraga i kako je Elvir završio u samostanu pogledajte u ovom video prilogu. Elvir se pronašao u riječima iz Evanďelja koje je Isus uputio ribaru Šimunu, koji je postao Petar, prvi papa. “Ne boj se! Odsada češ loviti ljude!” Apostoli su izvukli laďe na kopno, ostavili sve i pošli za Gospodinom. Tako je Elvir izvukao svoju laďu, ostavio je žalu i pošao tamo gdje ga je poslao Gospodin. Gdje če jednog dana završiti, ne zna i ne brine. Jednostavno vjeruje Gospodinu i njegovoj providnosti, vodstvu Duha Svetoga koji puše kako i kamo hoče 🙂 Te u skladu sa time voli zapjevati “Svoju laďu sada ostavljam žalu, odsad idem kamo šalješ me Ti”.

Elvirovu životnu priču od poznatog fotografa do skorašnjeg redovnika pogledajte u video prilogu. 

 

Na svetkovinu Blažene Djevice Marije, zaštitnice Bavarske, u četvrtak 1. svibnja, u crkvi sv. Mihaela u Paringu kod Regensburga u Njemačkoj, poznati fotograf Elvir Tabaković nakon godine dana provedenog novicijata položio je prve redovničke zavjete siromaštva, poslušnosti i čistoće.

Elvir Tabaković rođen je 1986. u Kupresu, a odrastao u Osijeku. Do svoje trinaeste godine bio je katolik, no kasnije se deklarirao kao ateist. Imao je veliko društvo, proputovao pola svijeta, ali nije bio potpuno zadovoljan. Radio je kao profesionalni fotograf za različite novine i časopise. Početkom 2012. godine bio je na jednom duhovnom seminaru i tu je spoznao Boga. Doživio je obraćenje i njegov život se u potpunosti promijenio. U travnju iste godine u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, u tjednu molitve za svećenička i redovnička zvanja, odlučio je postati svećenik.

 

Svjedočanstvo Elvira Tabakovića o svom obraćenju.

 

 

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentari

Komentari