.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Nismo ni svjesni kolika je vrijednost jedne svete mise za duše u čištilištu.

Vlasnik velike građevinske tvrtke u Njemačkoj zapao je u goleme financijske neprilike. Našao se pred stečajem. Njegova je banka potraživala 700.000 DM. Ako ih ne pronađe, ostati će bez kredita. Potpuno zbunjen i bespomoćan otišao je do samostana u gornjoj Bavarskoj i predao na porti 700 DM. Zaželio je da se slave sv. mise za duše u čistilištu. Na povratku kući svratio je u gostionicu na ručak.

Netom što je bio gotov, pristupi mu jedan gospodin pa mu reče da poznaje njegovu tvrtku i stanje u kojoj se nalazi. Predao mu je ček od 800.000 DM. Iznenađen time samo je izgovorio: ”Kako Vam mogu za ovo zahvaliti?” Gospodin je na to samo kratko odgovorio: ”Vi ste već danas platili!” Pri isplati čeka vladala je velika zbrka (uzbuđenje) u banci. Direktori su se našli zajedno. Pitanje je bilo kako je došao do ovoga čeka?

U sobi u koju je bio uveden visjela je na suprotnoj strani zida slika čovjeka koji mu je u gostionici predao ček. Bio je jedan od direktora banke, a umro je prije tri godine. Nakon kraćega oklijevanja išlo se na uredno prepisivanje čeka, ali se dogodilo još veće iznenađenje, osijed-jeli djelatnici banke gotovo su se zgrozili. Ček je već bio – na isto tako tajnovit način – prepisan na knjigovodstveni račun uručitelja. Ovo se dogodilo 1975. godine u gornjoj Bavarskoj i potvrđeno je kao istinito.

Advertisements

“O kako je malo potrebno za svetost!
Dosta je u svemu ispunjavati
volju Božju!”
(sv. Vinko Paulski)

 

Ovo je izvadak iz knjige “Primjeri koji potiču, privlače, hrabre i opominju – fra petra Ljubičića”.
Dopuštenje autora za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal www.rastimougospodinu.com

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!