.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

ŠTO JE BIT NAŠE VJERE? Ne to da vjerujemo da Bog postoji, nego vjerovati DA TE ON VOLI, a kad te netko voli onda mu se potpuno predaješ, onda mu dopustiš da on tebe vodi, da ti on govori. Onda se raduješ s njim. Onda ga slijediš. Onda si uvijek uz njega, zato jer te on voli. BIT NAŠE VJERE JE UPRAVO TO DA MENE BOG VOLI. Ako u tebi još uvijek postoji strah, zbog osobnih grijeha, ako ne vjeruješ da te Bog može takvoga zagrliti, dopusti večeras da Isus dođe k tebi, poslušaj kako ti kaže: Mir tebi. Ne boj se. Ne ljutim se na tebe. Bog rado prašta. Dopusti da ti Isus obuče nove haljine.

Ma Bogu je strašno stalo da mi dođemo do tog iskustva da doživimo tu njegovu ljubav. Sjeti se kako je Isus dolazio svakom čovjeku, kako nikoga nije odbio.Tko god je došao, svakoga je prihvatio, pogotovo kad je bolesnike liječio. Sjeti se onog slijepca koji mu je došao, kad je Isus stavio na njega ruku, dotakao ga se i rekao: Budi zdrav. Ta ruka je i sada na tebi, želi te nekako potapšati i reći: Drago dijete! Ne daj se, uz tebe sam. On sam želi u tebi to povjerenje i tu vjeru probuditi i u stvari on to i čini. On te razumije. Tako je nježan.

Bog te voli naprosto zato što ti postojiš. Vrijedan si i dragocjen po tome što jesi, što postojiš. Ništa drugo nije važno. Osloni se sada na tu sigurnost Božje ljubavi. Sunčaj se na Božjem pogledu. Povjeruj da postoji netko tko zna više, Isus iz Nazareta. On se rodio radi tebe, on je došao na ovaj svijet radi tebe! On je došao upravo zato da ti kaže istinu o tebi, o Bogu, i ta istina će te osloboditi. On je došao reći da je Bog htio da ti postojiš i da te Bog stvorio, i da je njega poslao radi tebe. Zamisli koliko si vrijedan i dragocjen! Kad bi samo ti postajao na ovoj kugli zemaljskoj, Isus bi sišao radi tebe. Pokušajmo si to posvijestiti, koliko smo Bogu dragi.

 


Podijelite ovo s prijateljima!