.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

“Danas cete znati da dolazi Gospodin, a sutra cete vidjeti Njegovu slavu”

Čuj, silnim glasom proroci
Naviještaju nam spasenje,
I otkupljenja milosti,
I Kristov slavni dolazak.

Sva jutra otud blistaju,
I srca svima žare se,
Jer vjerni glas odjekuje
Ko glasnik slave buduće.

To Prvi bješe dolazak,
Na svijet da kaznom udari,
Već rane svima očisti
Spasavajuć što propade.

Na Drugi on opominje,
Jer Krist je već pred vratima
Da vjernim nebo otvori
I krune svetim podijeli.

Advertisements

Spasonosna već zvijezda sja,
Nebeskim svjetlom odsijeva,
I zora Dana zove nas
U nebesnika radosti.

Za tvojim licem čeznemo,
O Kriste, Kralju, Bože naš,
Da pjesmu tebi pjevamo
U blaženome gledanju.
Amen.

“Betleheme, zemljo Judina, niposto nisi najmanji: iz tebe ce izici vladalac koji ce pasti narod moj, Izraela.”

“Podignite glave: evo priblizuje se vase otkupljenje”

“Sutra ce vam sinuti spasenje, govori Gospodin, Bog nad vojskama.”

Citanje Iz Knjige proroka Izaije (11, 1-10)

Isklijat će mladica iz panja Jišajeva, izdanak će izbit` iz njegova korijena. Na njemu će duh Jahvin počivat`, duh mudrosti i umnosti, duh savjeta i jakosti, duh znanja i straha Gospodnjeg. Prodahnut će ga strah Gospodnji: neće suditi po viđenju, presuđivati po čuvenju, već po pravdi će sudit` ubogima i sud prav izricat` bijednima na zemlji. Šibom riječi svoje ošinut će silnika, a dahom iz usta ubit` bezbožnika. On će pravdom opasati bedra, a vjernošću bokove. Vuk će prebivati s jagnjetom, ris ležati s kozlićem, tele i lavić zajedno će pasti, a djetešce njih će vodit`.Krava i medvjedica zajedno će pasti, a mladunčad njihova skupa će ležati, lav će jesti slamu k`o govedo. Nad rupom gujinom igrat će se dojenče, sisanče će ruku zavlačiti u leglo zmijinje. Zlo se više neće činiti, neće se pustošiti na svoj svetoj gori mojoj: zemlja će se ispuniti spoznajom Jahvinom kao što se vodom pune mora. U dan onaj: Jišajev izdanak, dignut kao stijeg narodima, puci će željno tražiti. I prebivalište njegovo bit će slavno.

Danas Isus iz Nazareta kuca na tvoj dom i tvoje srce. Danas te pita znaci li On nesto u tvom zivotu, smije li k tebi svratiti i smije li se nadati da ces povjerovati da je On Gospodar svijeta, i da je u Njegovim rukama sudbina tvoje buducnosti. Zeli ti doci da te pita, smije li izlijeciti tvoje bolesti, smije li u tvojoj obitelji napraviti mir, slogu, i donijeti blagoslov. Isus zeli danas doci i upitati te jesi li svjestan tko te je stvorio i poslao u svijet, jesi li svjestan tko moze obrisati svu krivicu tvojih gresaka, uvreda i zloca. Isus te pita jesi li svjestan, da u Njegovim rukama lezi sudbina tvoje kceri i sina, sudbina tvoga braka i tvoga posla. Isus ce doci i gledati ima li ljudi koji su u nasem narodu svjesni da je u Bozjim rukama nas zivot i sudbina. Kao nekoc u Betlehemu kucat ce i danas i veceras na sve prozore i vrata, molit ce da smije uci, ali moze se dogoditi da cemo svi biti prezaposleni oko stolova, oko bora, oko svoje garderobe, oko kupovanja pica, oko razgovora, pjesme, dogovora i neke nutarnje srece. Htjeli bi se ponadati; da necemo promasiti bitno u ovom slavlju Bozica. Voljeli bi znati; da ovog Bozica nismo ostali prazni, hladni, nemocni da nas pohodi Bog, i da nam udijeli srecu, koja znaci zivot u nedogled. Vazno je vidjeti da nam Isus nocas dolazi da zeli nasu smrt pretvoriti u zivot, krivice u oprostenje, bolest u zdravlje, gubitke u ponovne dobitke.Veceras je tvoj trenutak, danas ce Bog doci na tvoja vrata, zagledati se u tvoje oci i pitati te da li Ga volis i primas. Neka ti je blagoslovljen susret s Vjecnim i Novorodjenim Isusom.


Podijelite ovo s prijateljima!