.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

S početkom jeseni počeli smo s novim krugom otvorenih mjesečnih, molitveno katehetskih susreta u Livnu. Najavljujemo sljedeći molitveni katehetski susret, u srijedu 16. listopada 2019.  s početkom u 17,00 sati u Kući Djeteta Isusa u Žabljaku, naš gost bit će svećenik fra Josip Ikić, prof., misionar milosrđa, duhovnik zajednica Rastimo u Gospodinu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Fra Josip će predslaviti sv. Misu, zatim će imati katehezu i molitvu pred Presvetim.

Tema: Podjeljeno srce – Kome služimo Bogu ili nepriajtelju?

 

 

Papa Franjo je imenovao oko 1070 svećenika misionarima milosrđa, među kojima je i naš fra Josip Ikić.  Oni  su znak majčinske brige Crkve prema Božjem narodu. Njihova je zadaća da govore i propovijedaju o Božjem milosrđu i opraštaju grijehe u sakramentu ispovijedi. Imaju ovlast opraštati i grijehe koji su pridržani Apostolskoj Stolici, dok traje Godina milosrđa. Oni su, prije svega, znakovi Milosrdnog Oca koji je uvijek spreman primiti u svoj zagrljaj izgubljene sinove i kćeri koji traže oproštenje. Oni su uvjerljivi propovjednici milosrđa koji pomažu Božjem narodu da odvažno krene na put obraćenja i obnove kršćanskog života. U svojoj misiji vode se riječima sv. Pavla: „Jer Bog je sve zatvorio u neposlušnost da sve svima smiluje“ (Rim 11,32). Svi smo, naime, grešnici i svima nam je potrebno neprestano obraćanje i prihvaćanje Očeva milosrđa, jer Ecclesia semper reformanda est.[3] Svi mi – kao Ecclesia peregrinans[4] – trebamo stalno pristupati „Prijestolju milosti da primimo milosrđe i milost nađemo“ (Heb 4, 16). Papa potiče i biskupe da u svojim biskupijama organiziraju „pučke misije“ na kojima će misionari milosrđa naviještati radost opraštanja grijeha. [5]

Advertisements

3.      Grijesi su loši izbori, a ne neugodne emocije. Stoga, ispovjedite svoje grijehe, a ne svoja emocionalna stanja.( O. Gabriel Mosher, OP)

4.      Počinjeni grijesi su uvreda Bogu, ali ispovjeđeni grijesi su himan Bogu. Stoga kad ispovijedate svoje grijehe svećeniku u sakramentu pomirenja znajte da tako pjevate pjesmu hvale Bogu za njegovo veliko milosrđe. (O. Damian Ference)

5.      Česte ispovijedi su poučne za vašeg svećenika i dobre za vašu dušu. Grijesi, osobito oni duboko ukorijenjeni ili počinjeni iz navike, zahtijevaju strpljenje i upornost. Nikad ne odustajte, ma koliko puta počinili isti grijeh… Ispovijed je sakrament izlječenja i baš kao fizičke rane, duhovne rane trebaju vremena kako bi u potpunosti zacijelile. ( O. Matthew Gossett)


Podijelite ovo s prijateljima!