.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Molitveni susreti održavaju se svakog 08. i 25. u mjesecu u Kući Djeteta Isusa u Žabljaku / Livno (ako slučajno zapadne nedjelja na ove datume onda se molitveni susreti prebacuju dan prje tj. u subotu).

Kako izgleda molitveni susret:

 

 

SV. MISA (45 min)

 • ULAZNA PJESMA
 • Propovjed (držati se riječi Božje)
 • DAROVNA PJESMA
 • PRIČEST PJESMA
 • ZA KRAJ PJESMA

 

 

HIMAN DUHU SVETOM  (10 min)

Advertisements

 • Pjesma Duhu Svetom

(Nakon što svećenik skine misno ruho i otpjeva se pjesma Duhu Svetom, svećenik dolazi na ambon i započine zaziv Duhu Svetom O dođi Stvorče Duše Svet, iza svake pročitanje kitice narod ponovi O dođi Stvorče Duše Svet.)

 

 

(Iza pjesme Duhu Svetom slijedi slavljenje gdje vjernici nakon svake pjesme iskazuju riječima Bogu hvalu, slavu i čast. 20 min)

SLAVLJENJE (20 min)

 Slavljenje je znak da smo Boga upoznali i da živimo s njime. Nemoguće je doći pred Boga i nemati nikakve osjećaje za njega. Vrlo nam se lako dogodi da nam molitva bude samo vrijeme u kojem mi MOLIMO BOGA ZA SVOJE POTREBE.

Mnogi kršćani ne poznaju druge molitve osim prosidbe u koji uvijek nešto traže od Boga.
Kralj David je začetnik ovakvog oblika slavljenja Boga . On je bio čovjek koji je želio samo jednu stvar a to je slaviti Boga

 

Oko 1000 god. Prije Krista David  je naredio da se kovčeg Saveza prenese u novu prijestolnicu, Jeruzalem uz zvuke pjesme i glazbenih instrumenata. Kovčeg je smjestio u šator i odredio 288 pjevača i 4000 glazbenika da zahvaljuju i slave Gospodina dan i noć bez prestanka (opisano 1 Ljet 23-26). Iako je kasnije šator zamijenjen hramom, Davidov način slavljenja i molitve je prihvatilo još 7 Izraelskih i Judejskih kraljeva nakon Davida. Svaki put kada bi se nakon Davidove smrti ovakvo štovanje Boga ponovno uvelo nastupio bi duhovni i svaki drugi napredak, vojne pobjede i oslobođenje naroda od neprijatelja. A bilo je i vremena kada bi se slavljenje prekinulo, tada bi nastupio pad u svakom pogledu, vojni porazi i ropstvo. Evo iz ovoga vidimo kako je važno slavljenje.
Zato će ni i mi slaviti Boga, dati mu slavu svojim glasom, počatiti ga pjesmom, da se naša srca otvore za primanje Boga u svoje srce. Između pjesme možemo reći Bogu Tko je on za tebe, tko je on za mene, a svi možemo reći SLAVA TI ISUSE.

 

 

KATEHEZA SVEĆENIKA (15-20 min)

(Nakon slavljenja svećenik ide za ambon gdje ima katehezu oko 20 min)

 

 

KLANJANJE (20-30 min)

(Nakon kateheze svećenik odlazi po štolu i iznosi Presveto na oltar dok narod pjeva – 30 min)

 • Pjesma (dok se izlaže Presveto na oltar)

Svećenikov pozdrav Isusu

 • Pjesma 2:

Svećenik potiče prisutne da svoje nakane predaju Isusu, da vjerom dotaknu Isusa kao ona Kaanka  (Molitva predanja)

 • Pjesma 3:

Svećenik: potiče prisutne da naglas zahvale naglas Isusu za sve milosti što su dobili u svom životu

 • Pjesma 4: (Možda Mirko ima dodati molitvu o tome će vas obavijestiti)

Mirko: (Možda Mirko ima dodati molitvu na klanjanju o tome će vas obavjetiti prije Mise, ako vam nije rekao preskočiti ovu točku )

 • Pjesma 5 (Dok se pjeva ova pjesma svećenik nosi presveto do na dnu crkve i okreće se prema svakom redu klupa i blagoslivlja vjernike zatim dolazi ispred oltara i blagoslivlja vjernike sve skupa).

KRAJ SUSRETA

Nakon što je svećenik pospremio presveto na kraju se zahvali Bogu za ovaj susret i doda da mu je bilo drago slaviti Boga sa svima vama.

Obavijesti i zahvala, (Nakon svećenikovih riječi – Mirko ili netko drugi će reći oglas i kada je idući susret).

 • Pjesma za kraj:  ZAHVALI

 

Molitveni susret 8.4. za RUG

 

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*