.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

Molitve za ozdravljenje i oslobođenje od utjecaja đavolskog su iz knjige “Liberaci dal male – Oslobodi nas od zla”, poznatog i priznatog rimskog egzorciste don Gabriela Amortha. Autor u uvodu navodi: “Često su me molili da napišem molitve za oslobođenje od zlih i đavolskih utjecaja, koje bi bile na dohvat svima i mogle se moliti bez ikakvog dodatnog dopuštenja.
Očito je, tvrdim prije svega, da su sakramenti i Sveto Pismo učinkovitiji od naših privatnih zaziva. Podsjećam isto tako, da kada se uvijek iznova obraćamo Gospodinu, najvažnije je imati vjeru.

Iz moje prakse mogu tvrditi da je po važnosti slijedeći red u prakticiranju vjere, da bi se prihvatila oslobadajuća Gospodinova prisutnost:

1. Sveta Ispovijed, koja je sakrament izravno usmjeren na oslobađanje duša od utjecaja đavla. Ona podrazumijeva praštanje od srca.

2. Sveta Misa

Advertisements

3. Sveta Pričest

4. Klanjanje

5. Biblijske i liturgijske molitve, psalmi, himni, Vjerovanje, Svet,…

6. Sveta krunica

Samo u svjetlu ovih općih pojmova, molitve koje se preporučaju mogu imati njihovo pravo vrednovanje i dajući im vrijednost, da ne kažemo automatsku i magičnu, nego u vjeri onoga koji se ponizno obraća Ocu, Isusu i Duhu Svetomu po Blaženoj Djevici Mariji, anđelima i svetima.

 

Svetom Mihaelu Arkanđelu
(papa Leon XIII)

Sveti Mihaele Arkanđele, brani nas u boju protiv pakosti i zasjeda đavolskih i budi nam zaklon! Neka mu zapovijedi Bog, ponizno molimo: Ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge zle duhove, koji svijetom obilaze na propast duša, Božanskom jakošću u Pakao strovali! Amen.

Mariji, Kraljici Neba
(papa Pio X)

Uzvišena Kraljice Neba i anđela, koja si primila od Boga poslanje i moć da satreš glavu Sotoni, mi ponizno molimo da pošalješ anđele s Neba, da bi se po tvojoj zapovijedi borili protiv zlih duhova na svakome mjestu, te da potisnu njihove nasrtaje i da ih prognaju u vječni ponor. Amen.

Gospodinu Isusu

Isuse Spasitelju, Gospodine moj i Bože moj, Bože moj i sve moje, koji si nas po žrtvi Križa otkupio i slomio moć Sotone, ponizno te molim da me oslobodiš od svakoga zlog i đavolskog utjecaja. To Te molim u tvoje sveto Ime, zbog tvojih svetih Rana, po tvojoj svetoj Krvi, po tvome svetome Križu i po zagovoru Bezgrešne i pod Križem žalosne Majke, Marije. Krv i voda, koji izađoše iz tvoga Presvetoga Srca, neka siđu na mene, da me očiste, oslobode i izliječe. Amen.

Duhu Svetomu
(za oslobođenje od svakoga zloga utjecaja)

Duše Božji, Duše ljubavi, Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, Bezgrešna Djevice, anđeli, arkanđeli, sveci Božji siđite na mene. Oblikuj me Gospodine, napuni me tobom. Udalji od mene sve zle sile, uništi i razori ih, tako da se ja mogu dobro osjećati i dobro činiti. Otjeraj od mene sve zle sile, čaranja, vračanja, crne mise, praznovjerja, magiju, uroke, prokletstva, svako đavolsko uznemirivanje, opsjednuće i posjeduće đavolsko, sve ono što je zlo, grijeh, oholost, blud, zavist, ljubomoru, zlobu, nevjernost …. ; svaku fizičku, psihičku, moralnu, duhovnu, duševnu i đavolsku bolest.

Sažeži sva ova zla u Paklu, da nikada više ne dodirnu mene ni bilo koje stvorenje Božje. Zapovijedam snagom Boga živoga, u ime Isusa Krista Spasitelja, po zagovoru Bezgrešne Majke Marije, svim nečistim dusima i svakoj zloj prisutnosti koja me muči i uznemiruje, da me odmah sada i zauvijek ostave, te da odstupe u Pakao, vječni prognani i vezani od sv. Mihaela Arkanđela, sv. Gabrijela, sv. Rafaela, naših anđela čuvara, zgaženi pod petom Presvete i Bezgršne Djevice Marije. Amen.

 

Molitve blagoslova
(za oslobođenje kuća, mjesta, polja,…od đavolske prisutnosti)
Dobro je molitve upotpuniti škropljenjem svetom vodom.

Pohodi, Bože, našu kuću (ovo mjesto, polje,…) i udalji od nas sve đavolske zasjede, pošalji svoje svete anđele, da nas čuvaju u miru i tvoj blagoslov neka siđe na nas i uvijek ostane s nama. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Gospodine Isuse, koji si zapovijedio svojim apostolima da zažele tvoj mir svima koji su živjeli u kućama u koje su zalazili, posveti, molimo Te, i ovu kuću i sve koji u njoj prebivaju, po ovoj našoj poniznoj molitvi, punoj povjerenja. Izlij na ovu obitelj svoj blagoslov i mir. Neka joj dode spasenje, kao što je došlo u Zakejevu kuću kada si Ti u nju ušao. Zapovijedi svojim anđelima da bdiju nad njom, da je čuvaju i da odagnaju svaki đavolski utjecaj. Udijeli svima, koji stanuju u ovoj kući, milost da se tebi svide živeći kreposno, tako da zasluže, u svoje vrijeme, da budu prihvaćeni od tebe u Vječni dom na Nebu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

Molitva za oslobođenje

Gospodine, Ti si velik, Ti si Bog, Ti si Otac. Mi Te molimo, po zagovoru i uz pomoć sv. Mihaela, sv. Gabriela, sv. Rafaela, da bi naša braća i sestre bili oslobođeni od Zloga.

– Od muka, strahova, žalosti, opsjednuća,…

Oslobodi nas, Gospodine!
(ponavlja se iza svakog zaziva)

– Od mržnje, bluda, zavisti, ljubomore, bijesa,…
– Od zatvorenosti pred tobom i životom…
– Od svake primisli na abortus, ubojstvo i samoubojstvo…
– Od psovke, podijeljenosti u obitelji, loših prijateljstava…
– Od vračanja, magije i svih zlih utjecaja…
(mogu se spontano nastaviti zazivi za oslobođenje od onih problema koji nas muče)

Pomolimo se! Gospodine, koji si rekao “Dajem vam svoj mir!”, po zagovoru Presvete Djevice Marije, oslobodi nas od svakoga prokletstva i dopusti nam da uvijek možemo uživati tvoj mir. Po Kristu našemu. Amen.

 

Molitva prikazanja

O, Božansko Srce Isusovo, prikazujem ti, po Bezgrešnom Srcu Marije, majke Crkve, u zajedništvu sa Euharistijskom Žrtvom, molitve, djela i trpljenja današnjeg dana, kao naknadu i zadovoljštinu za grijehe, (druge osobne nakane za nas ili druge osobe), za spasenje svih ljudi, po milosti Duha Svetoga, na slavu Boga Oca. Amen.

 

Molitva za fizičko ozdravljenje

Gospodine Isuse, klanjam ti se i zahvaljujem po vjeri, koju si mi dao na Krštenju.
Ti si Sin Božji, koji je postao čovjekom, Ti si Mesija, Spasitelj.
U ovom trenutku želim ti reći kao Petar:
nema pod nebom drugog imena danog ljudima, po kojemu se možemo spasiti.
Prihvaćam Te, Gospodine Isuse, u svom srcu i u svom životu,
želim da budeš moj apsolutni Gospodar.
Oprosti mi grijehe,
kao što si oprostio grijehe onome uzetomu u Evanđelju.
Očisti me svojom Božanskom Krvlju.
Pred tvoje noge stavljam svoje trpljenje i svoju bolest.
Ozdravi me, Gospodine,
po moći tvojih proslavljenih Rana,
po tvome Križu, po tvojoj Predragocjenoj Krvi.
Ti si Dobri Pastir,
a ja sam jedna od ovaca iz tvoga stada:
imaj smilovanja prema meni.
Ti si Isus koji je rekao: “Molite i dat će vam se.”
Gospodine, galilejski je narod dolazio
i stavljao svoje bolesnike pred tvoje noge,
i Ti si ih ozdravljao.
Ti si uvijek isti,
Ti imaš uvijek istu snagu.
Vjerujem da me možeš ozdraviti,
jer imaš istu onu sućut
koju si osjećao prema bolesnicima,
koje si susretao,
jer Ti si Uskrsnuće i Život.
Hvala ti, Isuse, za ono što ćeš učiniti,
prihvaćam plan tvoje ljubavi, koji imaš sa mnom.
Vjerujem da ćeš mi objaviti svoju slavu.
I još prije nego znam kako ćeš mi pomoći,
zahvaljujem ti i hvalim Te. Amen.

 

Svima koji mole molitve za oslobođenje i ozdravljenje od đavolskog utjecaja, još se preporuča po mogućnostima i vremenu:
– posveta Blaženoj Djevici Mariji, pobožnost Bezgrešnom Srcu Marijinu i molitva Svete Krunice
– nošenje Čudotvorne medaljice i Karmelskog škapulara
– molitva Duhu Svetomu, himan “O, dođi, Stvorče!”,
“Zazivi Duhu Svetomu” ili osobni kratki zazivi
– pobožnost Krvi i Muci Kristovoj, npr. Litanije Krvi Kristove i kratki osobni zazivi “Krvi Kristova, operi me oslobodi me, spasi me!”
– Litanije Imena Isusova
– potpuno predanje Isusu po Mariji, kako nas uči sv. Ljudevit M. Montfortski, i molitva skraćenog obrasca: “Tvoj sam sav, i sve moje pripada tebi, moj ljubljeni Isuse, po Mariji, tvojoj Presvetoj Majci.”
– činiti pokoru, postiti po mogućnosti i u skladu sa zdravstvenim stanjem osobe, pokora u širem smislu: ne gledanje televizije, mala svakodnevna odricanja,…

 

Izvor: katolici.info

 

Slične molitve:

 

Molitva oslobođenja za obitelj

 


Podijelite ovo s prijateljima!