.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

MOLITVA BOLESNIKA

Dragi sveti Leopolde, ti si uvijek pomagao i tješio one koji su ti se utjecali u svojim duhovnim i materijalnim potrebama. Potaknut velikim pouzdanjem i ja se utječem tebi koji si tako bogat dobrostivošću i velikodušnošću.

U svome si životu iskusio nemir i nevolju življenja s tumorom: budi uz mene. Ti poznaješ moju tjeskobu i strepnju: priteci mi u pomoć. Podupri moju vjeru, ojačaj moju nadu, izmoli mi milost da se mogu nositi s mojim trpljenjima i podnijeti lijekove za ovo zlo koje me snašlo te da ovu kušnju prebrodim u pozitivnom duhu. Zagovaraj me kod Oca kako bi moje srce našlo mir i pravi spokoj. Daj da uzmognem, zahvalna srca, zahvaljivati milosrdnom Bogu kojega si ti sâm nazvao “liječnikom i lijekom”.

Slava Ocu…

Advertisements

MOLITVA ČLANOVA OBITELJI ZA BOLESNIKA

Gospodine, stvoritelju i spasitelju naš, u svome zemaljskom životu i u svetome Leopoldu ti si bio blizak bolesnima i klonulima duhom. Svrni svoj dobrohotni pogled na muškarce, žene i djecu svakog jezika, naroda i nacije koji pate od tumora. Čuj našu molitvu i prošnju njihovih dragih: neka ih sveti Leopold i Blažena Djevica Marija pohode u duhu i sjede uz njih u dugim satima u bolnici i njihovim besanim noćima.

Sveti Leopolde, upućujemo i tebi našu prošnju srca puna žalosti i strepnje za našega/našu dragoga/dragu (…). Ti koji si tješio mnoge koji su dolazili u tvoju ispovjedaonicu i povjeravao ih Djevici Mariji, “Blaženoj gospodarici”, daj da velika zabrinutost zbog te bolesti urodi cvijetom zahvalnosti za život i nadom da će se zdravlje povratiti.

Slava Ocu…

MOLITVA ZA ZDRAVTVNE DJELATNIKE

Dragi sveti Leopolde, u svojoj službi svećenika, ispovjednika i duhovnog savjetnika, gajio si iskreno poštivanje i istinsko prijateljstvo sa zdravstvenim djelatnicima: liječnicima, kirurzima, kliničkim specijalistima, sveučilišnim profesorima, bolničarima. Kao dobri Samarijanci oni su pomagali i tješili bolesne na bolničkim hodnicima. Molimo te da oni koji su u službi zdravlja i ljudskoga života znaju uvijek povezati stručno znanje s brižnom raspoloživošću. Daj da pacijent bude uvijek osoba koju će se poštivati u njegovim osjećajima, u njegovim strahovima i očekivanjima.

Molimo te da prosvijetliš one koji se bave istraživanjem novih lijekova, da vodiš ruku kirurga, da pomažeš liječniku u čitanju nalaza, davanju ispravne dijagnoze i odgovarajuće terapije. Sveti Leopolde, neka prisutnost zdravstvenih djelatnika i bolničkih volontera bude nalik tvojoj: diskretna, uvijek vedra i ozarena osmijehom, kao kad si prihvaćao one koji su bili pogođeni tjelesnim trpljenjima ili tjeskobni u duhu. Daj da znaju uliti duhovne lijekove hrabrosti i nade.

Slava Ocu… Kraljice neba…


Podijelite ovo s prijateljima!