.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Bože vječni i milosrdni, klanjam se ponizno u prisutnosti tvoga beskrajnog veličanstva. Klanjam ti se čitavim svojim bićem i svom snagom. Prikazujem ti ono što sam, sa svim što činim. Polažem svoje povjerenje u tvoju ljubav, sa sinovskim pouzdanjem u tvoje milosrđe… Molim te oprosti mi moje grijehe. Molim te pohodi svaki trenutak mog života, i stavi me u sjenu svojih krila, tako da se osjećam posve zaštićen.

O Vječni Oče, po svojoj svemogućoj ljubavi, oslobodi me od zamke đavla i od bilo kojeg drugog zla. Daj mi snagu da hodam putem Tvojih zapovijedi i evanđeoskog nauka, za tvoju slavu i spasenje moje duše…

Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetomu, … Amen.

O Jedinorođeni Sine Očev, Isuse naš Spasitelju i naš obožavani Gospodine, po tvojoj muci i smrti, oslobodi me od zamke đavla i od bilo kojeg drugog zla. Daj mi postojanost da odolim iskušenjima paklenog neprijatelja, i podupri me svojim Tijelom i svojom Krvlju, učini da te svakodnevno nasljedujem u vjernosti.

Advertisements

Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetomu, …. Amen.

GOSPODINE ISUSE, ako je netko povrijedio moju dušu, moje tijelo, moj posao ili obitelj, neka mi tvoja snaga, tvoje smilovanje, i tvoja dobrohotnost dopusti sada opet primiti puninu milosti, da dobijem natrag potpuno zdravlje, te se vratim natrag punom jedinstvu s voljom Presvetoga Trojstva.
To te molim po tvojim beskrajnim zaslugama, po tvojoj predragocjenoj krvi prolivenoj na križu, po boli Djevice Marije, i po zagovoru svetog Josipa patrijarha, na slavu Presvetog Trojstva. Amen.

GOSPODINE ISUSE
IZLIJ SVOJU KRV NA NAŠE DUŠE, OJAČAJ IH I OSLOBODI,
IZLIJ SVOJU KRV NA VRAČARE I ČAROBNJAKE I UČINI IH NEMOĆNIMA,
NA SOTONU I SVE ZLODUHE I PORAZI IH!

U ime † Presvetog Trojstva
OCA, i SINA i DUHA SVETOGA,
ODLAZI, Sotono!
PO ZASLUGAMA PREDRAGOCJENE KRVI ISUSOVE
PO ZAGOVORU Bezgrešnog Srca Marijina,
Svetog Josipa i SVIH SVETIH,
SVETOG MIHAELA i svih anđela!

Himan Duhu Svetom…

O DUŠE SVETI, TI SI GOSPODIN I ŽIVOTVORAC, NAJDUBLJA TAJNO PRESVETOGA TROJSTVA, DOĐI I NASTANI SE U MENI. DAHNI U MENE SVOJ ŽIVOTVORNI DAH DA OŽIVE MOJE USAHLE KOSTI; VRATI CJELOVITOST MOME RAZJEDINJENOM I RASCJEPLJENOM BIĆU. O DUŠE SVETI OŽIVI ME I UČINI ME DIONIKOM POBJEDNIČKE VOJSKE BOGA ŽIVOGA. Amen. 


o. Petar Galić


Podijelite ovo s prijateljima!