.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

molitva za darove duha svetoga 

PAPA FRANJO: “Darovi Duha Svetoga su bogatstvo za cijelu kršćansku zajednicu. Od samoga početka, Gospodin je Crkvu ispunio darovima Duha Svetoga, učinivši je tako uvijek živom i plodnom s darovima Duha Svetoga. Među tim darovima, neki se posebno razlikuju jer su dragocjeni za izgradnju i hod kršćanske zajednice.

 

Darovi Duha ne trebaju biti povod zavisti, podjela ili ljubomore, a navodeći Pavlovu poslanicu Korinćanima, Papa je rekao da su u Božjim očima svi darovi vrlo važni. To znači da smo jedni drugima u kršćanskoj zajednici potrebni, da je svaki dar cjelovito djelotvoran kad se s braćom dijeli, kad je na dobrobit svih. To je Crkva!

 

Molimo za milost da se naviknemo na prisutnost toga suputnika, Duha Svetoga, Isusova svjedoka koji nam govori gdje je Isus, kako ga naći, i što nam Isus veli. S njim treba imati prisan odnos, prijatelj je. A to je i Isus rekao: Ne, ne ostavljam te samoga, ostavljam ti Duha. Isus nam ga daje kao prijatelja.”

Molitva za darove Duha Svetoga

Advertisements

Bože, ti svojoj Crkvi dijeliš dare nebeske, izlij na sav svijet darove svoga Duha: što si svojom dobrotom učinio na počecima Crkve to i danas izvrši u srcu svojih vjernika.

Udahni u nas, Duše Sveti, duh mudrosti, inače ćemo i dalje smatrati sebe pametnima i učenima a u svemu ostati na površini. Rastvori naša opažanja! Nauči nas osjećati pravi život i tihu radost.

Duše Sveti, izmami u nama duh savjeta. Inače ćemo i dalje tumarati neodlučni plašeći se rizika vjere. Raskini okove naše sumnje i daj nam odlučnosti usmjeriti kormilo prema Bogu.

Izlij u nas, Duše Sveti, duh jakosti. Inače ćemo, klecavih koljena,plivati nizvodno u velikoj rijeci života – bez otpora. Iščupaj korijene naše tromosti i ulij nam nadu po kojoj ćemo biti usidreni u Bogu.

Zamisli u nama, Duše Sveti, duh razuma. Inače će nam misli biti još sebičnije, planovi još svojeglaviji. Oslobodi naše misli. Nauči nas da su sloboda, mir i pravednost naš zajednički dar i da nam ih valja dijeliti sa svima.

Razgori u nama, Duše Sveti, duh znanja. Inače ćemo i dalje zlorabiti stvorenja i slaviti napredak na već spaljenoj zemlji. Pokreni istraživače! A nas nauči na koljenima slijediti zakone tvoga svemira!

Izmoli u nama, Duše Sveti, duh pobožnosti. Inače ćemo i dalje razgovarati sami sa sobom i vrtjeti se u krugu oko samih sebe – kao ventilator. Ušutkaj naš govor! Nauči nas tepati i zašutjeti, stvarati prostora Božjoj riječi u nama.

Izbori u nama, Duše Sveti, duh straha Božjega. Inače ćemo još više strahovati pred ljudima i bojažljivo podrhtavati pred njihovim udarcima i prijetnjama. Rastjeraj naše strahove! Nauči nas bojati se onoga zadnjeg Kritičara, Suca, Boga koji dolazi!

Gospodine danas tebi dajemo svoje glasove i naša usta. Molim te probudi u nama dar molitve u jezicima. Želimo pred tebe izliti svoje srce na tvome jeziku. Želim da služeći se ovim darom svakim danom sve više rastemo u Tebi.

Gospodine, molimo te da uz dar jezika izliješ na nas i dar tumačenja, često nismo ni slušali tvoj glas u svome srcu, zato omekšaj naša srca da čujemo tvoj glas i tako služeći se ovim darom Duh sveti preko nas djeluje na ljude.

Hvala ti Gospodine što i danas svome narodu progovaraš po daru proroštva. Predajemo ti svoj um, i molimo izlij u naša srca dar proroštva i pomozi nam da izgovaramo tvoje riječi onako kako ih čujemo u svome srcu.

Gospodine otkloni svako zlo od nas što nas priječi otvaranju daru spoznaje. Molimo te da se potpuno otvorimo za korištenje dara spoznanja, da znamo razlikovati riječi i slike kojima nas nadahnjuješ, te služeći se ovim darom, pomognemo pomoći ljudima spoznati Te još više.

Molimo te Gospodine probudi u nama dar ozdravljanja. Želimo biti tvoje sredstvo po kojemu ćeš liječiti tijelo, um i duh. Otvori nam oči da vidimo rane tvoga naroda. Ispuni nas svojom ljubavlju, i neka tvoja ljubav liječi rane tvoga naroda.

Gospodine danas te molimo za dar vjere. Podari nam milost da neprestano živimo životom vjere, tako da mi ona postane potpuno spontana, i tvoj duh neka živi u nama.

Danas te molimo i za dar čudesa. Želimo biti sredstvo po kojem ćeš Ti djelovati. Pomozi nam da pred tebe dođemo poput malog djeteta, vjerujući ti i prihvaćajući dar čudesa, po kojim želiš svima pokazati da si živi Bog.

Gospodine molim te i za dar razlikovanja duhova. Prihvaćamo tvoju sposobnost razlikovanja između ljudskog duha, Duha Svetoga, i zloga duha.

GOSPODINE HVALIMO TE I ZAHVALJUJEMO TI NA SNAŽNOM IZLIJEVANJU TVOJIH DAROVA. POTPUNO SE OTVARAMO TVOJIM DAROVIMA I MOLIMO TVOGA DUHA SVETOGA DA POTEČE KROZ NAS NA POTPUNO NOVI NAČIN, TAKO DA LJUDI OSJETE ŽIVE VODE KOJE TEKU IZ TEBE.


Podijelite ovo s prijateljima!