.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Molimo zagovor svetog Dominika za dar (vrline) pokore, čistoće, vjernosti i ljubavi

U ovoj molitvi sv. Dominiku tražimo od velikog propovjednika protiv hereze i utemeljitelja Reda propovjednika (Dominikanaca) da se mole za nas da bismo mogli dobiti ovlasti koje je utjelovio: želju za ponašanjem pokore, putem posta i mučenje; čistoću tijela i duše, u svijetu koji ne vrijedi; teološku vrlinu vjere , da živimo svoje živote u ljubavi prema Gospodinu iu molitvi; i ljubavi prema svim ljudima, osobito onima koji su se udaljili od Vjere i onih koji su pali u grijeh.

Molitva sv. Dominika

I. O veličanstveni sveti Dominik, ti ​​koji si bio uzor mrtvljenja i čistoće, kažnjavanjem nevinog tijela krhotinama, postovima i nadzorima, i čuvajući ljiljan svojeg djevičanstva, steknite nam milost u praksi pokore s velikodušnim srcem i neprestanim čišćenjem naših tijela i srca.

Advertisements

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava

II. O veliki Svetac, koji je, uplašen božanskom ljubavlju, pronašao tvoju radost u molitvi i intimnoj zajednici s Bogom; pribaviti za nas da budemo vjerni u našim svakodnevnim molitvama, ljubiti našeg Gospodina gorljivo i promatrati njegove zapovijedi sa sve većom vjernosti.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava

III. O veličanstvenom svetom Dominiku, koji, ispunjen gorljivošću za spasenje duša, propovijedao je Evanđelje u sezoni i izvan sezone i utemeljio Red bratskih propovjednika da rade za obraćenje heretika i siromašnih grešnika, molite Bogu za nas, da nam dopusti da svima drago ljubimo svu našu braću i uvijek surađujemo, svojim molitvama i dobrim djelima, u posvećenju i vječnom spasu.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava

V. Molite se za nas, Sveti Dominik,
R. Da bismo mogli biti dostojni Kristova obećanja.

Pomolimo se.

Dajemo, molimo Tebe, Svemogući Bog, da nas koji smo opterećeni teretom naših grijeha može podići pokroviteljstvo blagoslovljenog Dominika Tvoje Ispovjednice. Kroz Krist, Gospodina našega. Amen


Podijelite ovo s prijateljima!