.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

Dobri Oče, slavim te i zahvaljujem ti što si me u svojoj neizmjernoj ljubavi stvorio kao ženu. Hvala ti na tvome naumu da stvoriš muško i žensko, da njih dvoje budu jedno kako bi odražavali ljubav Presvetoga Trojstva.

Hvala ti na sakramentu ženidbe u kojem pronalazim snagu. Hvala ti na suprugu s kojim sam pred tobom sklopila savez ljubavi i na koga se mogu osloniti.

Hvala ti na daru biološke i duhovne plodnosti. Hvala na daru očinstva i majčinstva po kojem rađajući nove živote na zemlji, rađamo nove duše za vječnost. Tebi, vječni Oče, izvoru hrabrosti i pouzdanja za otvorenost životu, zahvaljujem na daru života djece koju si mi povjerio na čuvanje i odgoj. Ispuni me svojom nježnošću i pomozi mi da u suprugu i djeci prepoznajem tebe. Daj da sve što činim za njih činim iz ljubavi prema tebi.

Ti najbolje poznaješ moju nutrinu i moje ranjenosti. Po Kristovim svetim ranama ozdravi me i osnaži da budem spremna oprostiti. Pomozi mi da svojim riječima i djelima ne ranjavam svoje bližnje. Ohrabri me da se ne zatvaram u sebe. Otvori moje majčinsko srce za potrebe drugih u Crkvi i društvu čineći tako ovaj svijet čovječnijim.

Molim te da budeš blizu svim majkama, a osobito onima u teškoćama i onima koje svoje majčinstvo žive pritisnute nametnutim bremenima.

Molim te pošalji svoga Svetoga Duha da mi pomogne rasti u krepostima i nadvladavati slabosti kako bih zajedno s članovima svoje obitelji mogla kročiti putem svetosti i naposljetku vratiti se u Tvoj očinski zagrljaj.

To te molim po zagovoru Blažene Djevice Marije i ostalih svetih žena na čijim se primjerima želim nadahnjivati. Amen.

ISPIT SAVJESTI ZA MAJKU


Podijelite ovo s prijateljima!