.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

Dominikanac P. Vinko Jandel je bio sveta i učena osoba. Jednoga dana nakon što je propovijedao u Lionu o učinkovitosti molitve svete krunice i snazi križa protiv đavla, prišao mu jedan ugledni gospodin i pitao ga: „Oče, vi ste uistinu uvjereni u to što govorite?“ „Potpuno – odgovori mu dominikanac – vjerujem u moć molitve Krunice i još više Križa“. Kristova jer me to uči sveta Crkva“

„Budući da ja ne vjerujem – nastavi gospodin – biste li mi dali potvrdu toga o čemu ste govorili? – i odmah nastavi – Predlažem da sudjelujete u jednom skupu koji će se održati večeras u kući mojih prijatelja, a biti će prisutan i đavao…Dođite vi sa svojom krunicom i križem, te ćete vidjeti u stvarnosti jesu li vaše riječi istinite“ P. Jandel shvati da se radi o nekoj masonskoj sotonskoj sekti i odgovori: „Neću doći večeras, ali ostavite mi tri dana za razmišljanje. Zatim ću vam odgovoriti“. I uzeo je adresu. Sutradan je otišao kod biskupa mons. De Bonalda kako bi se s njim posavjetovao i dobio dopuštenje. Biskup mu je nakon nekoliko minuta razmišljanja rekao: „Idi, sine moj. Bog će biti s tobom!“ Na kraju ga je blagoslovio. Svećenik je proveo tri dana u molitvi i postu. Zatim je u ugovoreno vrijeme u civilu došao na dogovoreno mjesto. Pod kaputom je imao križ i svetu krunicu. Onaj gospodin ga je uveo na seansu. Sjeo je otraga. Po određenim znakovima nazočni su prepoznali da je đavao prisutan.

„Evo ga, tu je!“ – reče onaj gospodin svećeniku. Pater Vinko izvadi krunicu i križ, te ih podiže među prisutnima u znaku blagoslivljanja. Na to u prostoriji nasta „smak svijeta“. Nestade svjetla, stolci su se isprevrtali, svi su bili užasnuti. Svećenik i onaj gospodin su se, a da ni sami ne znaju kako našli vani. Te iste večeri nepoznati gospodin kojemu pater nije nikada odao ime, je kleknuo pred njega, ispovjedio svoje grijehe i vrati se prakticiranju vjere. Đavao dakle postoji lukavo djeluje u svijetu. On se jako boji krunice i mrzi je.

Krunica je Marijina najdraža molitva…
Krunica je oružje kojeg se đavao najviše boji…

Advertisements

„Krunica bičuje đavla…“  (papa Adrijan V.)

 

 

Ovo je izvadak iz knjige “Primjeri koji potiču, privlače, hrabre i opominju – fra petra Ljubičića”.
Dopuštenje autora za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal www.rastimougospodinu.com

 

SVJEDOČANSTVA I PRIMJERI KOJI ĆE VAM DOTAKNUTI SRCE

svjedocantva RuG

  pratite nas na facebook M

 


Podijelite ovo s prijateljima!