.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

.

U nedjelju 21.01.2024. godine, poznati katolički misionar i evangelizator iz Kolumbije Marino Restrepo posjetio je Livno gdje je na poziv zajednice “Rastimo u Gospodinu” u duhovnom centru “Kuća Djeteta Isusa” u Livnu, održao svjedočanstvo o svom obraćenju.

Prevoditelj sa engleskog jezika je bio Mate Ćurković iz Trogira koji je u službi evangelizacije i prevodi razne katoličke misionare i teologe.

.

Advertisements

.

U prvom dijelu svjedočanstva Marino je podijelio svoje životno iskustvo kako je sve počelo i kako se odvojio od katoličke crkve. Sve se počinje mijenjati za Božić u devetnici Djeteta Isusa 1997 god. kada je posjetio svoje sestre u Kolumbiji. Tada je u crkvi zamolio Dijete Isusa da promijeni njegov život. Za Božić 25.12.1997. god bio je otet od strane gerilaca koji su ga držali u zatočeništvu 6 mjeseci. U tom periodu doživljava iskustvo Boga u 47. godini života.

.

.

U drugom dijelu svjedočanstva govorio je o temi razlučivanja duhova. Istaknuo je da je najbolje razlučivanje duhova slušanjem što dolazi iz naših usta ili iz usta naših sugovornika.

Govorio je o grijehu i da je grijeh loš ljubavnik, on nas ranjava a mi ga ljubimo. To je ljubav koja je destruktivna. Zato borba protiv grijeha traje dok smo živi. Bolje se boriti protiv grijeha na ovom svijetu i otići čisti u raj, nego otići u čistilište gdje je bolan i dugotrajan proces čišćenja duše. Na kraju susreta molio je molitvu ohrabrenja za sve članove zajednice. Potrebni ste Isusu, budite zato sveti nema drugog puta.

Text: Dajana Vidović

.

.


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*