.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Junačko djelo ove majke

U Bolonji postoji jedna ulica koja nosi vrlo zanimljiv naziv: “Ulica milosrđa“. Vrlo je zanimljivo kako je dobila to ime. U njoj se jednoga dana dogodilo ubojstvo. Žrtva je bio sin jedinac jedne pobožne udovice koja je stanovala u toj ulici.

Kad je ubojica vidio što je napravio, od straha je pobjegao i, ne znajući o čijoj je kući riječ, zatražio sklonište baš kod majke svoje žrtve. Ona ga je, ne znajući još o čemu se radi primila i tješila. Ubrzo je stigla i policija i donijela njezina sina – mrtva.

I pored toga ta žena nije promijenila svoga stava prema ubojici. Sjetila se Marije koja je hrabro stajala pod križem svoga Sina i velikodušno oprostila ubojicama. Tim junačkim djelom pomogla je ta žena ne samo njemu nego i sebi.

Advertisements

†  †  †

Ova majka je osvjedočena, prava vjernica. Postupila je onako kako to Krist traži od nas. Čovjek je najveći kada prašta. Tada je najsličniji Isusu. Što reći kada netko kaže: “Taj i taj me teško uvrijedio. Ne mogu mu oprostiti!” Na pitanje: “Jesi li sa svakim u miru? – znamo čuti odgovor: “Tko hoće sa mnom, hoću i ja s njim!”

Tko ovako govori, on je daleko od duha Isusova. On je daleko od prave vjere. Tko nije u stanju oprostiti drugome, ne može tražiti oproštenje od Boga. Ako imamo s opraštanjem poteškoća, molimo za tu milost.

Oni koji se vole, žive od međusobnoga opraštanja!


Podijelite ovo s prijateljima!