.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

KUCA SUSRETA TABOR

 

Franjevački samostan i ova “Kuća susreta Tabor” u Samoboru pripadaju Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu.

Kao provincija s ovakvim geografskim granicama ona postoji od godine 1900.

Od 4. kolovoza 1997.ona je gotovo neprestano u funkciji dobra. Zaziv Duha Svetoga i blagoslov zgrade za ovaj novi početak obavio je 20. rujna 1997. godine fra Lucije Jagec, provincijal. Pritom je pročitano i pismo zagrebačkog nadbiskupa Kardinala Franje Kuharića, a kod blagoslova su progovorili fra Zvjezdan Linić, ravnatelj kuće susreta TABOR i fra Bonaventura Duda, profesor u miru iz Zagreba.

Zgrada ima mogućnost udomiti maksimum do 100 korisnika; u isto vrijeme mogu raditi jedna ili više grupa. Ima svoju kapelu koju je na čast svetom Franji 19. rujna 1971. godine blagoslovio zagrebački nadbiskup Kardinal Franjo Kuharić.

Od početka srpnja 2013. godine u Tabor je došao fra Ivan Matić koji pomaže fra Zvjezdanu oko vođenja seminara i duhovnih obnova. Od 2000. godina fra Ivan je boravio u Rimu u našoj Generalnoj kuriji Reda manje braće gdje je vršio službu Generalnog duhovnog asistenta za Franjevački svjetovni red i Franjevačku mladež. Nakon povratka iz Rima, već od konca svibnja, uključivao se i pomagao fra Zvjezdanu oko duhovnih obnova, a od početka srpnja je i službeno namješten u Kući susreta Tabor.

Početkom 2013. godine obolio je fra Zvjezdan Linić, no unatoč tome nastavio je svoje pastoralno djelovanje sve dok ga bolest nije prikovala na križ njegova bolesničkog kreveta, odakle je nastavio navještati Evanđelje na jedan drugačiji način – kroz svoju molitvu i prikazanje za sve one koji su dolazili na duhovne obnove i za sve koji su na bilo koji način bili povezani s njime.
U subotu 7. prosinca 2013. godine okrijepljen svetim sakramentima fra Zvjezdan je blago u Gospodinu preminuo u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva.

 

Ukratko o Taboru

 
U organizaciji kuće najčešće su to duhovne obnove zvane “seminari” ozdravljenja i oslobođenja, ali isto tako često i za osnovno kršćansko iskustvo, pa zatim seminari obraćenja, te biblijski, franjevački, euharistijski i slično.
Većinu seminara takve vrste vodi fra Ivan Matić.
Osim toga funkcioniranje Tabora osigurava i lijep broj poslužitelja, tj. laika, vjernika koji svoje vrijeme i dobru volju rado darivaju svemu onome čemu ova kuća služi.
Ponekad se kuća daje na raspolaganje i drugim grupama i pokretima koje koriste kuću za svoje programe tijekom vikenda ili dulje.
Zahvalni smo Gospodinu Isusu za sva divna djela obnovljene vjere, radosti i utjehe, ozdravljenja i oslobođenja koja se događaju kroz sakramente i molitvu, te kroz slušanje Božje riječi i zajedništvo ovdje na Taboru.

 

POSJETITE WEB STRANICU – KUĆA TABOR

 

KUCA SUSRETA TABOR

 

 

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentari

Komentari