.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

Krunica  je  evanđeoska  molitva,  jer  iz  evanđelja  crpi  predmet  otajstava  i  poglavito svoje oblike.   Nadahnjuje   se  na  evanđelju  i  nudi  vjernicima  cijeli  misterij  Isusova života  od otajstva začeća  Isusova,  preko  čudesa  i propovijedanja,  pa  sve  do  njegove smrti, uskrsnuća  i  uzašašća. Po  svojoj  prirodi  molitva  krunice  zahtijeva smireni  ritam  i misaoni  element  kršćanske meditacije, što  u  molitelja  pospješuje  razmatranje  otajstava Gospodinova  života, kako  ih  je moguće  spoznati  kroz  srce  One  koja  je  bila  najbliža Gospodinu.  Kroz ova otajstva krunice vodi nas Blažena Djevica Marija Puna milosti. Uđimo u otajstva Isuova Uskrsnuća, Uzašaća na nebo budimo zajedno u kontemplaciji s apostolima i Marijom kod izlijevanja Duha Svetoga. 

Slavna otajstva krunice se mole srijedom, nedjeljom i kroz uskrsno vrijeme.

Neka nas prema Isusu kroz ova otajstva krunice vodi Blažena Djevica Marija koja je puna milosti.

 

SLAVNA OTAJSTVA KURNICE

Vjerovanje

Advertisements

Oče naš
Zdravo Marijo (Koji neka nam umnoži vjeru)
Zdravo MArijo (koji neka nam učvrsti ufanje)
Zdravo Marijo (koji neka nam usavrši ljubav)
Slava Ocu

1. DESETAK
OČE NAŠ
10 X ZDRAVO MARIJO (Koji je od mrtvih Uskrsnuo)
SLAVA OCU

 2. DESETAK
OČE NAŠ
10 X ZDRAVO MARIJO (Koji je na nebo uzašao)
SLAVA OCU

 3. DESETAK
OČE NAŠ
10 X ZDRAVO MARIJO (Koji je Duha Svetoga poslao)
SLAVA OCU

 4. DESETAK
OČE NAŠ
10 X ZDRAVO MARIJO (Koji je tebe Djevice na nebo uznio)
SLAVA OCU

 5. DESETAK
OČE NAŠ
10 X ZDRAVO MARIJO (Koji je tebe Djevice na nebu okrunio)
SLAVA OCU

 

KRUNICA SLAVNA OTAJSTVA NA DRUGI NAČIN 

1. Isus koji je od mrtvih uskrsnuo! Ti si Isuse treći dan nakon smrti uskrsnuo. Apostoli koji su te vidjeli uskrsloga dali su život za obranu ove istine. I ja vjerujem da život ne završava smrću. Daj mi milost da sačuvam srce čistim i ispravnim, kao što je tvoje, te da slijedim tvoj put koji se završava uskrsnućem i životom vječnim. 

2. Isus koji je na nebo uzašao Isuse! Nekoliko dana nakon uskrsnuća si uzašao na nebo. I mi želimo uzaći živeći prema našim idealima, ali ne možemo bez tvoje pomoći. Daj nam tvoju snagu kako bi u našem srcu svakim danom sve više rasli darovi koje je Bog zasijao u naša srca.

3. Isus koji je Duha Svetoga poslao Marijo! Dok si razgovarala s Apostolima u Cenakulu, Duh Sveti ih je preobrazio. Puni hrabrosti, pohrlili su upaliti svijet Kristovom porukom. Dok molimo krunicu, i ti moli s nama i traži Duha Svetoga. Nauči svu djecu našega vremena moliti i živjeti krunicu kako bi se ostvarili novi Duhovi koji će preobraziti svijet.

4. Isus koji je tebe, Djevice,na nebo uzeo Marijo! Bog te uzeo na Nebo dušom i tijelom i dao ti je zadatak da nas dovedeš Isusu, da nas vodiš i štitiš. Majko, darujem ti svoje srce. Želim živjeti ujedinjen s tobom i u savezu s tobom. Neka tvoje srce bude moje sklonište i put koji me vodi Bogu.

5. Isus koji je tebe, Djevice,na nebu okrunio Marijo! Želimo slijediti put koji, u otajstvima krunice, vidimo da ti prolaziš, hodajući životom snažni, dostojni, jednostavni i velikodušni, šireći ljubav, mir i radost. Krunimo te kraljicom naših srdaca kako bismo te zamolili da nas vodiš i preobraziš.

 


Podijelite ovo s prijateljima!