.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

 

U sklopu proslave 50. godina katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetom 03. lipnja održan je ekumenski susret ispunjen molitvom, pjesmom, promišljanjima i svjedočanstvima na kojem je sudjelovao i Sveti Otac. 

 

Susret je otvorila Michelle Moran i Gilberto Barbosa predsjednici krovne organizacije Katoliče Karizmatske Obnove.
Slijedila je molitva, slavljenje i razmatranje o silasku Duha Svetoga.

 

Zatim su se mogla čuti svjedočanstva o iskustvu Duha Svetoga svjedočili su p. Marcelo Rossi, bračni par Andres i Kathia Arango, Damian Stayne i Michel-Bernard de Vregille. Duhovnu meditaciju uputio o. Raniero Cantalamessa, papinski propovjednik.

Oko 18 sati susretu je se pridružio Sveti Otac koji je uputio riječi pastirku poruku i riječi ohrabrenja za sve koji se nalaze na tom putu “rijeke milosti” koja teče u crkvi.

Advertisements

 

 

Svi mi ovdje okupljeni ispovijedamo da je Isus Gospodin! – kazao je papa Franjo za vrijeme sinoćnjeg duhovskog bdijenja na Circusu Maximusu u Rimu. Ujedno je obilježen 50. rođendan Katoličke karizmatske obnove koja je započela 1967. godine kao misionarski studentski pokret u Sjedinjenim Američkim Državama. Na bdijenju nisu sudjelovali samo katolici, nego i pripadnici drugih kršćanskih crkvi i zajednica.

Mir je moguć jer ispovijedamo da je Isus Gospodin i jer zajedno evangeliziramo. To je ostvarivo usprkos našim razlikama. Naravno da među nama postoje razlike, no mi želimo biti „pomirena različitost“ – kazao je, napomenuvši da nije riječ o njegovoj riječi, nego je to pojam „luteranskog brata“, teologa Oscara Cullmanna.

Prije pedeset godina nije započela neka organizacija, nego izljev milosti – nastavio je Sveti Otac. Ekumensko je to djelo jer je Duh Sveti taj koji tvori jedinstvo i potiče na to. Danas smo više nego ikad prije svjedoci tzv. „ekumenizma krvi“. Ubojice ne pitaju žrtve jesu li pravoslavci ili kalvinisti, nego im je dovoljno znati da su kršćani kako bi ih pogubili. Ti su mučenici našega doba dokaz koliko je hitno potrebno jedinstvo kršćana – kazao je Papa.

Zajednički nam je hoditi i raditi, međusobno se ljubiti i nastojati razriješiti naše razlike, no u hodu. Zastanemo li, a da se nismo dali na put, nikada se nećemo moći složiti. Želja je Duha Svetoga da budemo na putu – naglasio je Sveti Otac.
To izlijevanje milosti nije samo za pojedince, nego za čitavu Crkvu i nitko od nas nije Gospodar, već smo svi sluge u tom izljevu milosti – rekao je Papa. Istaknuo je potom da tri stvari sačinjavaju karizmatsku obnovu: krštenje u Duhu, slavljenje i služenje bližnjih. Te su tri stvari međusobno neraskidivo povezane. Mogu pjevati divan hvalospjev, no ako ne pomažem najpotrebitijima, to nije dovoljno – kazao je papa Franjo.

 

Cijeli program uživo je prenosila Laudato TV, u nastavku možete pogledati snimnku sa molitvenog susreta uoči blagdana Duhova u Rimu. 

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!