.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

“Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu.” (Mt 10, 28)

ZAŠTO NEKI KRŠĆANI ODLAZE VRAČARIMA?

Većinom zato jer žele dobiti učinkovitu pomoć za probleme koje im, po njihovu mišljenju, uzrokuju drugi ljudi. Mnogi su od njih isprobali savjete poput: «Moli se i sve će biti dobro» ili «Idi redovito na misu i nitko ti ništa neće moći» ili «Nemoj u to vjerovati i neće ti se ništa dogoditi», i vidjeli su da to nije imalo zadovoljavajuće rezultate. Naravno da nije, jer problem i nije bio u drugima, već u njima samima.

 

ŠTO VRAČARI KAŽU?

Ono što oni koji su k njima došli žele čuti jest da je razlog njihovih problema u nekom drugom. Vračari (ili kako se već nazivaju) će gotovo uvijek pronaći krivca koji se navodno koristi nezakonitim sredstvima da nam naudi, koji to radi sam ili je za to unajmio nekog drugog. Gotovo će redovito prokazati krivu osobu. Zatim će dati nešto što bi osobe trebalo zaštititi od napadaja.

Advertisements

KOJA JE NJIHOVA GLAVNA NAMJERA?

Većina njih čak i ima dobru namjeru – pomoći, pa neki to čak rade besplatno, uvjereni da na taj način čak služe Bogu. Znanje ili moć koju posjeduju nije njihova, već dolazi od nečistog duha koji pak ima sasvim jasnu namjeru: preusmjeriti tražitelje pomoći na put za pakao. Najsigurniji način za to jest da u srcu optuže i zamrze nekoga, i to po mogućnosti nekoga tko im nije ni za što kriv. Osuda i mržnja će ih polako, ali sigurno, odvesti od Boga. Na taj će način pakao započeti prvo u srcu pa će se polako proširiti na obitelj i prijatelje, i na kraju će osoba koja nije oprostila sama završiti bez Božjeg oproštenja.

KAKO PREPOZNATI OPASNOST?

Nikad ne vjerujte onomu, tko nekoga od vaših bližnjih optuži da vam nešto radi magijom ili drugim nedozvoljenim sredstvima. Isus vam to gotovo nikad ne bi rekao. On bi vas možda i upozorio da se sklonite u njegovu zaštitu, a ako bi vam i ukazao na neku osobu, dao bi vam i ljubav da joj možete iskreno oprostiti i da možete moliti za nju. Vrlo često se događa da osobe imaju psihičkih smetnji ili da nisu zadovoljne svojom obiteljskom situacijom, ili bilo kojim drugim vlastitim neuspjehom, i daleko im je lakše prihvatiti da je netko drugi kriv za to,  nego da se sami pitaju koliko su doprinijeli situaciji u kojoj se nalaze. Vračarski duhovi to znaju i uspješno koriste.

Nažalost, takve su osobe sklone svoje probleme pripisivati drugima (često snahama ili svekrvama) i mnogi će duhovnici povjerovati u njihove priče i, umjesto da im pomognu,  potaknut će ih da mole za njih, što će u njima pobuditi još više osude. Takve osobe ne mogu u ljubavi moliti i duhovnik koji to ne razumije, u najboljoj će namjeri učiniti jednako groznu stvar kao i vračar. Iskusni duhovnik nikad ne vjeruje u nečije optužbe, a da se u to ne uvjeri u vlastitom razgovoru s Bogom.

JESI LI I TI NA PUTU ZA PAKAO?

Ako jesi, pogledaj u svoje srce i pokušaj vidjeti ima li u tebi osude, mržnje ili gorčine prema nekoj osobi, koja je navodno kriva za tvoje probleme. Ako ima, pokaj se, priznaj i ispovijedi. Zatim moli Boga da toj osobi nadoknadi štetu koju si joj svojim stavom ili, ne daj Bože, ogovaranjem ili klevetanjem počinio/la.

Ne dozvolite da vas član vaše obitelji, a pogotovo ne suprug ili supruga uvjere kako je za vaše probleme krivo vračanje tvoje majke ili nekog drugog iz tvoje obitelji. Optužiti nekoga da surađuje s nečistim duhom spada u najteže grijehe koje možemo počiniti. Naravno da će uvijek netko od bližnjih biti protiv nas, da nam neće htjeti dobro ili će nam zbog vlastite sebičnosti činiti nepravdu, no to još uvijek nije razlog da tu osobu optužimo za vračarstvo. Opraštajmo i molimo, a ako nema rezultata i, ako je ikako moguće, jednostavno se maknimo i sačuvajmo mir u srcu. I bježite od onih koji znaju koga treba optužiti.

 

Izvor: book.hr

Podijelite ovo s prijateljima!