.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

A znadeš li za Isusa Krista?

Uz dosta zalaganja, bez većih problema, polagao sam ispite na fakultetu. Imao sam prilično realno mišljenje o životu, svijetu i čovjeku, sve dok me jednom prijatelj nije upitao:

– “Vjeruješ li ti u Boga?”

Ta, ne znam ni sam. Taj Bog je nešto tako strano, daleko, u magli i oblacima. Još jedino stariji iz običaja vjeruju. „A znadeš li za Isusa Krista?”

Advertisements

 “Čuo sam nešto o njemu. Činio je čudesa dok je živio. Viđao sam ga raspetoga i čudio se zašto se križaju pred njim.”

I još mi je mnoga pitanja postavio prijatelj. Na većinu od njih ne nađoh odgovora. Počeh gubiti tlo pod nogama. Pojaviše se sumnje u ono moje “realno” mišljenje i zbrka u mislima. U meni se vodila ogorčena borba.

Uz pomoć prijatelja počeo sam upoznavati tko je zapravo taj Krist. U meni je rastao i jačao jedan novi čovjek, koji je znao tko je, što je i odakle je, a toga prije nisam bio svjestan. Našao sam prijatelja (Isusa) kojem sam mogao otvoriti svoje srce.

†  †  †

“Izvan Isusa Krista mi ne znamo ni što smo, ni što je naš život, ni što je smrt, ni što je Bog, ni što smo mi sami!” (Blaise Paskal)

fra Petar Ljubičić


Podijelite ovo s prijateljima!