.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Od 22. do 28. veljače 2019. godine, diljem Hrvatske premijerno će se prikazati dokumentarni film „Jedan dan života“, nastao s ciljem prikazivanja objektivnih pogleda na život, određenih ljudskih prava i njegove slobode.

Premda se na početku filma prikazuju događaji vezani s Rijekom, tema filma je puno šira stoga će se on prevoditi i na druge jezike. Redateljica filma je Marisela Host, a film je nastao u produkciji Rose art d.o.o.

Ideja za snimanje dokumentarca nastala je nakon što je 19. svibnja 2018. u Rijeci održano nekoliko manifestacija; istog su se dana na glavnom riječkom šetalištu našli udruga „Život biraj“ („Hod za život“) i inicijativa „Građani i građanke Rijeke“ („Hod za slobodu“) kojima se je pridružila Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ u suradnji s udrugom „PaRiter“ i Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, koji su istog dana planirali održati posljednji dan festivala queer i feminističke kulture pod nazivom „SMOQUA 2“. No, na Korzu su se toga dana našli i aktivisti koji su prepriječili rutu „Hoda za život“.

Rijeka je na jedan dan postala filmskom pozornicom. Prvi dio dokumentarca odnosi se samo na događaje koji su se zbili na glavnom riječkom šetalištu; snimljene su spontane reakcije i ponašanja aktivista, uz autentičnu sliku i ton.

Advertisements


Drugi dio filma uključuje intervjue s osobama koje su se predstavljale ispred organizatora spomenutih manifestacija, ali i sa svima onima koji su na bilo koji način bili uključeni u tu priču.

25. 2. 2019. FILM ĆE BITI PRIKAZAN U SPLITU

U ponedjeljak 25.veljače u 20 sati, u Velikoj dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa u Spitu bit će prikazan dokumentarni film “Jedan dan života” uzlaz slobodan.

Trailer dokumentarnog filma „Jedan dan života“ možete pogledati ovdje:


Podijelite ovo s prijateljima!