.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Jedanaesto hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu, održat će se 8. listopada 2016.

U svom pozivu svećenicima i vjernicima kardinal Puljić je izrazio nadu da će se, usprkos skromnih mogućnosti, činjenici da su mnogi bez stalnog zaposlenja i niskih mirovinskih primanja, uz dobru volju naći načina da, barem iz svake župe, bude vjernika koji će se odazvati i hodočastiti „u ovo nama drago Svetište u pratnji svojih svećenika“.

Preporuča se organizirana hodočašća prijavit izravno u Svetište ili Ordinarijatu. Svakako treba planirati da hodočasnici stignu na vrijeme kako bi se prije sv. Mise mogli ispovjediti te obaviti osobni zavjet i osobnu pobožnost.

Program:

Advertisements

– 11.00 sati počinje Sveta misa na otvorenom.
– 14.30 sati zajednički križni put, koji završava u crkvi pozdravom Gospinu liku.

Kardinal Puljić u pozivu ističe da se ovim hodočašćem želi zadobiti Božje milosrđe kroz ispovijed i pokorničko hodočašće, ali i osposobiti svoja srca da budemo milosrdni u našem svagdanjem življenju.

„Uvijek je srdačan i blagoslovljen susret s našom Nebeskom Majkom u molitvi, pokori i djetinjem pouzdanju. Ovaj susret, pod Marijinim okriljem, je rijetka prigoda da se susretnu naši prognani vjernici i oni koji su ostali na svojim ognjištima. Brojni naši vjernici koji žive u Hrvatskoj, gdje su našli svoj novi dom, a korijenom su iz naših župa, rado dođu kako bi kod Gospe-posrednice susreta, susreli svoje rođake, nekadašnje susjede i prijatelje. Blagoslovljen je susret u radosti kada nas Majka Marija okuplja. Neka i iz našeg srca pođe radosni Veliča kao što je Marija uskliknula u susretu s Elizabetom“, stoji u pozivu kardinala Puljića koji ističe da ovo hodočašće ima i posebno značenje „radi oprosta koja nam crkva nudi, a i radi jačanja vjere, nade i ljubavi. Učinimo to pod geslom koje nam dade papa Franjo u Godini milosrđa MILOSRDNI POPUT OCA.“ (kta)


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*