.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

Hrvatsko marijansko svetište Vepric kod Makarske je posvećeno Majci Božjoj Lurdskoj. Po zagovoru Majke Božje ovdje su od Boga dobivene mnoge milosti.

Ovdje dolaze hodočasnici iz svih krajeva Splitsko-makarske nadbiskupije, dolaze i hodočasnici od Dubrovnika, sa otoka, iz Hercegovine, od Livna i Tomislavgrada, pa i iz sjevernih krajeva Hrvatske.

U Vepricu je posebno svečano 07. rujna dan prije blagdana Male Gospe. Toga se dana svete mise slave svakog sata počevši od ranog jutra, a hodočasnici onako kako pristižu tako i pristupaju sv. misi. Mnogi hodočasnici pješače desetke kilometara, a nekolicina njih svake godine pješice dolaze iz Livna.  Svi hodočasnici prisustvuju na središnjem euharistijskom slavlju u 17,30 sati, koje je predvodi splitsko makarski nadbiskup uz koncelebraciju 50-ak svećenika.

Svečanoj večernjoj Misi prethodi put križa, a posebno veličanstvena je marijanaksa procesija nakon sv. mise, u sumrak s mnoštvom vjernika koji sudjeluju u procesiji s upaljenim svijećama i pjesmama u čast lurdskoj Gospi.

Advertisements

 

JESTE LI ZNALI DA U VEPRICU, SOLINU I SINJU MOŽEMO DOBITI POTPUNI OPROST, POSEBNO U OVOJ SVETOJ GODINI MILOSRĐA

 

 

Nalazimo se u Jubilejskoj godini Božjega milosrđa u kojoj nam Crkva „snagom vlasti vezivanja i odrješivanja, što ju je dobila od Isusa Krista“ pruža dar oprosta vremenitih kazni za grijehe.

Kako bi zadobili oprost „vjernici su pozvani poduzeti kratko hodočašće prema Svetim vratima, otvorenim u svakoj katedrali ili crkvama – svetištima koje odrede dijecezanski biskupi. U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji vjernici mogu dobiti potpuni oprost:

Katedrala sv. Dujma
Svetište Majke Božje Lurdske u Vepricu
Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske
Svetište Majke Božje u Solinu

Budući da je u Jubileju riječ o nastojanju oko svetosti i čistoće duše, na tome je putu od velike koristi dar oprosta što ga Crkva, snagom koju joj je dao Krist, pruža svima koji ispune tražene uvjete.

Potpuni oprost vremenite kazne za grijehe može se odnositi na vlastite grijehe, ali i na duše pokojnih. Da bi se primio oprost,

Crkva upozorava da je potrebno:
ispovjediti se
pričestiti se
izmoliti molitve na nakanu Svetoga Oca prigodom hodočašća u jubilejsku crkvu.
To mogu biti molitve: Vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo (ili drugi marijanski zazivi), Slava Ocu.

VIŠE O POTPUNOM OPROSTU U SVETOJ GODINI MILOSRĐA

U nastavku poslušajte intervju sa don Alojzijom Bavčevićem bivšim upraviteljem svetišta Gospe Lurdske u Vepricu

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!