.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!


Pater Rufus, poznati svjetski karizmatik koji je osim u Hrvatskoj prije mnogo godina gostovao diljem svijeta te susreo na tisuće ljudi prepričava jedno svjedočanstvo, odnosno njegov susret s majkom koja je godinama očajno molila za svog sina narkomana, bez pomaka. Tolike molitve, traženja, devetnice, litanije, ništa nije pomoglo da njezin sin ozdravi.

Došla je do patera Rufusa na jednom seminaru i pitala ga što da učini. Njegov odgovor je bio jednostavan, za majku čak i šokantan:

– Zahvaljuj svaki dan Gospodinu za svog sina! – rekao joj je.

– Kako ću zahvaljivati za ovo zlo što nas je snašlo? – pita jadna žena.

Advertisements

– Samo zahvaljuj – odgovorio joj je pater Rufus.

Iako joj nije bilo jasno, žena smogla snage i poslušala. Umjesto svih dosadašnjih molitvi počela je samo zahvaljivati na svom sinu, na svakom dijelu života svog sina. I kad ju je sin istjerao iz sobe, stajala je iza zatvorenih vrata plakala i zahvaljivala Bogu na njemu. Nakon vrlo kratkog vremena njen sin je ozdravio, vratio se iz mrtvih, odbacio drogu.

Kroz zahvalu spoznala je sama kako je njen sin dobar, lijep, jedinstven, otvorila je rijeke ljubavi za njega i sin je ozdravio.

Ovo istinito svjedočanstvo nam potvrđuje da se ponekad previše trudimo izmoliti (zaslužiti) milost, pa na tom putu nekako zaobiđemo, ili nam promakne ono najbitnije – ljubav i vjera – koje jedine mogu donijeti ozdravljenje, oslobođenje i obraćenje, kako nama samima, tako i onima kojima ponekad čak i očajno pokušavamo pomoći mi, umjesto da pustimo Gospodina da čini, da promjenom našeg srca mijenja i one koje ljubimo.

Izvor: https://vjera.hr/


Podijelite ovo s prijateljima!