.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

S Bogom se nije šaliti! Sad je red na meni

Francuski pisac Ljudevit Veuillot opisuje u svojim “Uspomenama“ jedan potresan događaj iz svoga života.

S dvojicom drugih mladića, Ivanom i Pavlom, pošao je u španjolski rat. Imali su oko 20 godina. Bili su vesele naravi i u rukama su imali tri stare puške. Kao mladi i nestašni dečki govorili smo čak bogohulno. Tako smo se zaustavili pred vratima jedne crkve. Na portalu je stao kip majke Božje.

“Ej!“ – viknu Ivan – „dođi da skinemo ono odozgo!”

Advertisements

Pavao odmah okuša kako gađa njegova puška. Pavlova kugla probije glavu kipa: pogodi ga baš u čelo između očiju. Ivan pogodi kip ravno u srce. I ja sam pucao onako nasumice. Moja kugla pogodi kip u nogu iznad koljena.

Potom smo krenuli dalje ne razmišljajući što smo učinili. Shvatiti ćemo to malo kasnije.

Rat je žestoko bjesnio. Jedne večeri pošli smo na počinak u blizini bojnog polja. Odnekuda doleti hitac i Pavao padne pogođen na zemlju. Kugla ga je pogodila ravno u čelo: baš između očiju. Nas dvojica smo problijedili. Naš kolega je mrtav. Čitavu noć nismo ni oka stisnuli niti riječi progovorili. Mislili su na ono što su učinili. Ivan je rekao: “Sad je red na meni!”

I drugi dan bila je velika bitka. Vratili smo se na počinak u logor. Nigdje žive duše. U jednom trenutku čuli smo pucanj. Ivan se savio jer je bio pogođen izravno u srce. Za nekoliko trenutaka bio je mrtav.

Rat je završen. Mi preživjeli vraćali smo se kući. Jedan zalutali hitac pogodi mene u nogu iznad koljena. Dakle na istom mjestu gdje je moj hitac pogodio Gospin kip. Već dvadeset godina ja imam živu ranu na svojoj nozi. Ja vjerujem u Boga i stalno ga molim neka mi se smiluje i  ozdravi me. Ako me ne usliši, ima sto puta pravo.

Ja svakome pripovijedam sve što se dogodilo i dodajem: “Postoji netko koji sve vidi i sudi. I ova moja rana je svjedok toga!”

†  †  †

Zato nemojmo se nikada šaliti i igrati s Bogom i svojim svetinjama! To nas može skupo koštati. Sotona navodi ljude na tu igru. On to sam ne radi, ali ljude napastuje.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Podijelite ovo s prijateljima!