.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Strah je jedna od najvećih kočnica u našem životu, te je on problem ljudske nesigurnosti, a nesigurnost je nedostatak povjerenja u Boga. Sveto nas pismo poziva da se ne bojimo jer “tko se boji nije savršen u ljubavi”, a “savršena ljubav izgoni svaki strah” (1 Iv 4, 18). Protiv straha se uspješno borimo molitvom i pouzdanjem u Boga. Molitva oslobađa od straha, u molitvi nestaje strah.

PRVO PREDAVANJE

DRUGO PREDAVANJE UZ RAZNE PRIMJERE

“Ne budite tjeskobno zabrinuti za život svoj: što ćete jesti, što ćete piti; ni za tijelo svoje: u što ćete se obući. Zar život nije vredniji od jela i tijelo od odijela? Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac. Zar niste vi vredniji od njih? A tko od vas zabrinutošću može svome stasu dodati jedan lakat? I za odijelo što ste zabrinuti? Promotrite poljske ljiljane kako rastu! Ne muče se niti predu. A kažem vam: ni Salomon se u svoj svojoj slavi ne zaodjenu kao jedan od njih. Pa ako travu poljsku, koja danas jest a sutra se u peć baca, Bog tako odijeva, neće li još više vas, malovjerni? Nemojte dakle zabrinuto govoriti: ‘Što ćemo jesti?’ ili: ‘Što ćemo piti?’ ili: ‘U što ćemo se obući?’ Ta sve to pogani ištu. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno.”

Advertisements

MOLITVA KOJA SLIJEDI NAKON OSLUŠANIH PREDAVANJA


Podijelite ovo s prijateljima!