.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Svi koji žele urediti svoj život i usmjeriti ga na duhovni put, upoznati sebe, svladati neuredne sklonosti, Ignacijanske vježbe će im pomoću u tome. Cilj duhovnih vježbi kako kaže sv. Ignacije, jest da čovjek samoga sebe pobjedi i svoj život uredi ne dajući se voditi ni od kakvih neurednih sklonosti, nego dopušta da ga Bog očisti, oslobodi i povede,  da bi se u slobodi mogao dati Bogu na raspolaganje, da ga Bog može voditi svojim Duhom kroz njegov život. Duhovne vježbe dar su Duha Svetoga Crkvi.

 

biblija razmatranje

 

Srce karizme je pomoć duši da dođe do života milosti i otkrije svoj osobni poziv u Bogu. Za duhovne vježbe u svakodnevnom životu mnogi svjedoče da im takva svakodnevna molitvena disciplina pomaže u osobnom odnosu s Bogom tako da na svojim radnim mjestima, u braku, u svećeništvu ili redovništvu snažnije proživljavaju prisutnost Božju, primaju njegovu pomoć i milost, usklađuju se s voljom Božjom i licem Isusa Krista. Mnogi su se u DV promijenili, a da to prije dugo nisu mogli učiniti.

 

Duhovne vježbe su kristocentrične jer se u 30 tjedana razmatra Isusov život od začeća do smrti i uskrsnuća, uz još neka popratna razmatranja, i to prateći crkvenu godinu tako da se u Došašću razmatra utjelovljenje, na Božić rođenje, u korizmi Muka i na Uskrs Kristovo uskrsnuće.

 

Program Injigo obuhvaća Ignacijanske duhovne vježbe u svakodnevnom životu od 30 tjedana (DV) kao i duhovne vježbe u šutnji od tri do trideset dana (DVŠ). Za Program se brine Zajednica Injigo.

Advertisements

  

Duhovne vježbe obavljaju se svake godine od listopada do svibnja. 

 

Svatko tko želi dublje upoznati Boga i sebe kroz ovakav način duhovnih vježbi može se prijaviti na web stranici Programa Injigo www.injigo.com i započeti vježbe koje počinju sredinom listopada. Vježbe se obavljaju u svojoj kući uz svakodnevno razmatranje Svetog Pisma. Sve ostale upute dobijete kada se prijavite u duhovne vježbe.

 

Bez povlačenja u osamu na molitvu, nema duhovnog napretka

Ako želimo li napredovati u duhovnom životu, prvo se trebamo povući u osamu. “Povlačenje u osamu” je vrijeme koje posvećujemo Bogu, u razmjernoj tišini i samoći, u molitvi i razmišljanju o Božjoj volji.
Isus se povlačio u osamu i kad se, isto kao i Mojsije, spremao napraviti nešto važno, kao što je bio izbor dvanaestorice apostola. “A on se sklanjao na samotna mjesta da moli” (Lk 5,16)… “povuče se odande lađom na samotno mjesto u osamu” (Mt 14,13)… “Onih dana iziđe na goru da se pomoli. I provede noć moleći se Bogu” (Lk 6,12).
Ono što je Isus na Posljednjoj večeri rekao o svojim postupcima jednako se tako odnosi i na sva duhovna povlačenja koja je napravio: “Primjer sam vam dao da i vi činite kao što ja vama učinih” (Iv 13,15).

  

vrijeme za prijatelja

 

 

Možda vas zanimaju slične teme?

 

 

fra Ivo Pavić – “Ignacijanske duhovne vježbe u šutnji promijenile su moj život”

 Dario Šimić: Duhovne vježbe sv. Ignacija su mi pomogle da produbim svoju vjeru.


Podijelite ovo s prijateljima!

3 thoughts on “IGNACIJANSKE DUHOVNE VJEŽBE OD 30 TJEDANA

  1. Zelimse ponovo upisati u Ignacijeve vjezbe od 30 tjedana.
    Zovem se Ljubica Topic; Stjepana Radica 57 ;Siroki Brijeg ; MOB 063 311 171.
    Vec sam bila u Ignacijevim vjezbama.Volila bih pratiteljicu Paolu.Ovo je samo moj e-mail.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*