.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

U organizaciji zajednice Rastimo u Gospodinu, u samostanskoj crkvi na Gorici održana je duhovna obnova za mlade i sve zainteresirane, 3. i 4. svibnja 2013. godine. Duhovnu obnovu predvodio je studentski kapelan iz Zagreba mr. sc. don Damir Stojić.

Osim obraćanja mladima i govora o darovima Duha Svetoga i Božjim zapovijedima, don Damir je ponajviše govorio o seksualnosti i teologiji tijela, temi koja Mladi na obnovinajviše zaokuplja mlade, kao i o drugim temama svrstanim pod naziv „Znakovi vremena“. Primjerima iz vlastitoga života don Damir Stojić pojasnio je kako svetost označava ‘jednakost’ teologije i tijela, približivši temu svete ljudske spolnosti i ulogu seksa u Božjemu planu ljudskog spasenja po nauku Katoličke crkve, nalazeći odgovore u Bibliji. Jednostavnim rječnikom govorio je o osnovnim egzistencijalnim pitanjima: tko je čovjek, kako ostvariti svoj život u svjetlu identiteta, kako prihvatiti čistoću kao veliki dar Božji.

Mladi na obnovi 2Mr. sc. don Damir Stojić, svećenik salezijanac, rođen je 1973. god. u Torontu, Kanada, kao najmlađi, treći sin u obitelji hrvatskih emigranata. Nakon završene osnovne i srednje salezijanske škole u Kanadi najprije upisuje studij psihologije, ali nakon ljetovanja u Hrvatskoj odlučuje doći među hrvatske salezijance i upisuje studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Pedagošku praksu vršio je u Splitu i Sondriu, Italija. Godine 2002. diplomirao je s temom „Teološko značenje golotinje u Svetom pismu“. Iste godine, 29. lipnja, zaređen je za svećenika te nastavlja djelovati kao salezijanac i kapelan u župi Duha Svetoga i u crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu. FOTO ALBUM SA GORICE

 

Don Damir Stojič sa članovima zajednice Rastimo u Gospodinu

Advertisements

 
Nakon duhovne obnove u Livnu, don Damir Stojić je došao na molitveni susret sa manjim dijelom zajednice Rastimo u Gospodinu, uz molitvu i razgovor don Damir je ohrabrio članove zajednice da ustraju u zajedničkoj molitvi, druženju i širenju zajednice. U nastavku poslušajte poruku koju je don Damir uputio članovima zajednice Rastimo u Gospodinu!

 

 

 

 

FOTO ALBUM – Don Damir Stojić i članovi RuG


Podijelite ovo s prijateljima!