.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

Kakvi smo i s kim smo osvanuli na početku nove godine? Hoće li Bog osvanuti sutra u našem domu, u našoj duši ili smo ga otud potjerali? Imali nas možda koji smo u godini što je prošla izgovorili više bogopsovki nego Očenaša?

 

Postoji li sigurni recept za sretnu novu godinu? Da! Postoji!

 

Želimo li sretnu novu godinu sebi i drugima učinimo je sretnom. To ovisi o svima nama. Da li će vladati među nama ljubav, razumijevanje, prijateljstvo ili svađa, mržnja, – Da, u nama, u našem srcu je ključ naše sreće!
– Griješimo manje, pa ćemo biti sretniji.
– Manje psovki i kletvi, više molitava! – Manje zavisti, više ljubavi!
– Manje klevetanja i ogovaranja, više milosrđa i razumijevanja!
– Manje laži i himbe, više iskrenosti i poštenja!
– Manje nepoštenja i drskosti prema starijima, više zahvalnosti i priznanja.
– Manje gramzljivosti i škrtosti, a više širokogrudnosti i odricanja.
– Manje bludnosti i raskalašenosti, više čistoće i vjernosti!
– Manje pijanstva i bančenja, više ozbiljnosti i pokore.
razdor – to sve ovisi o nama.

Eto, to je siguran recept kako ćemo s Božjom pomoći učiniti sretnim i sebe i novu godinu i sve buduće godine i čitav život.

Advertisements

 
Molimo žarko Božji blagoslov u ovoj godini znajući da smo bez njega zaista siročad. “Bez Božjega blagoslova nema nikakva dobra.” Bez mira srca, bez nutarnje sređenosti nema prave radosti. Možemo imati pun novčanik i biti veoma prazni, možemo imati krasnu kuću i biti beskućnici, možemo imati veliko društvo, a biti pusti i osamijeni. Božji blagoslov daje sjaj svemu. Svima sretna i blagoslovljena Nova Godina! Neka vas božićni mir i radost prate svakoga dana u Novoj…!

 

 

fra Petar Ljubičić


Podijelite ovo s prijateljima!