.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Napasti nas potiču da se skrivamo pred Bogom, ostajući sa svojom krivnjom, grijehom i pokvarenošću. Đavao je vrlo iskusan u prijevarama, on je otac laži, lažljivac je – istaknuo je Papa osvrćući se na prvo misno čitanje. Đavao s Evom započinje dijalog i tako je malo po malo zavodi. S Isusom je pak druga priča. Pokušava prevariti i Isusa, ali mu ne polazi za rukom. Potom se đavao očituje kakav jest, a Isus mu daje Očev odgovor. S đavlom se ne razgovara, jer se može završiti poput Adama i Eve: goli – ustvrdio je Sveti Otac.

Đavao je loš platiša, slabo plaća. Varalica je. Obećava sve, a ogoli te do kože. I Isus je ostao gol, ali na križu, iz poslušnosti Ocu. Lukav je đavao, ne može se s njim voditi dijalog. Svi znamo što su napasti, jer smo im svi podložni. Brojne su: ispraznost, oholost, požuda, škrtost…vrlo brojne – ustvrdio je papa Franjo.

Danas se puno govori o korupciji, i zbog nje treba tražiti pomoć od Boga. U svijetu ima mnogo pokvarenih ljudi, za njih znamo iz novina. Možda su počeli sa sitnicama, s krađom u prodaji, 900 grama umjesto kilograma? Korupcija započinje sa sitnicama, s razgovorom: Nije istina, neće ti naškoditi ovo voće. kušaj, dobro je. Nitko neće primijetiti da fali jedan plod. Tako se, malo po malo, padne u grijeh, u korupciju – upozorio je Papa.
Crkva nas uči da ne budemo naivni, da ne kažem, glupi – rekao je Papa. Uči nas da otvorimo oči i da od Boga tražimo pomoć, jer se sami ne možemo boriti protiv Zloga. Ako zapodjeneš dijalog s njim, on će te pobijediti. Neka nam Bog udijeli milost i neka nas prati u borbi s napastima; a ako smo pak prevareni zbog naše slabosti u napastima, neka nam podari hrabrosti da se pridignemo i idemo naprijed. Isus je zato došao – zaključio je Papa


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*