.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Govori četvorice svećenika u izazovnom vremenu.

Za pojedinačno slušanje kliknite na brojke ispred imena.
5:07 – Prof. dr. don Jozo Mužić, svećenik doktor filozofije i doktor moralne teologije. Redovni profesor u trajnom zvanju na KBF-u u Splitu. Upravitelj crkve sv. Filipa Neria u Splitu.
17:36 – Fr. Nikola Leopold Noso, dr. med., dominikanac, svećenik, liječnik, živi i radi u Rijeci, samostan sv. Jeronima. 33:46 – Dr. sc. br. Dražen Marija Vargašević, karmelićanin, svećenik, doktor filozofije, supokretač Karmela Božjeg Milosrđa, župni upravitelj, Pustinjački samostan sv. o. Josipa, Pelješac
46:28 – Dr. sc. fra Mario Knezović, franjevac, svećenik, župnik, radijski urednik, doktor komunikologije-odnosa s javnošću, sveučilišni predavač. —

POPRATNA IZJAVA: – Ovim video i pisanim porukama svećenici žele dati doprinos istini, poštivanju savjesti i autentičnoj slobodi – u ljubavi, odgovornosti i poštovanju prema svakom čovjeku i u sinovskoj odanosti Crkvi i njezinim poglavarima. – Kao svoj doprinos svećenici nude plod osobnog istraživanja i svjedočenja i pozivaju na argumentirani dobronamjerni dijalog. – Prilozi odražavaju i uzajamni dijalog autora u njihovoj različitosti te ne predstavljaju njihovu zajedničku izjavu. Svaki od svećenika govori i piše u svoje ime. – Autori vjeruju da istina – povezana s ljubavlju – ima snagu oslobođenja i da je ključna za izlaz iz velikih prijetnji čovjekovu dostojanstvu – na opće dobro društva. – Svećenici žele izraziti duhovnu blizinu svima koji ju traže i trebaju, svima koji tjelesno, moralno i duhovno trpe i svojim razumijevanjem i blizinom potvrditi da su svećenici uzeti od ljudi i pozvani biti za ljude. – Sastavni dio video priloga su pisani tekstovi koji podrobnije i uz bilješke razlažu teme, a nalaze se na mrežnoj/internet stranici: www.fratar.net – Svećenici koji izlaze u javnost ničim ne žele poticati podjele, sijati razdor, prijepore ili prozivati ili osuđivati bilo koga. Upućuju vapaj u ljubavi i bratskoj istini. Ističu da žele biti podrška svojim poglavarima kako bi našli najbolji model snalaženja u ovome izazovnom vremenu. – Autori svoje priloge ne smatraju potpunim i konačnim analizama slojevitih tema o kojima je riječ. I dalje će biti dio novih spoznaja i otvoreni dijalogu sa strukom.

.

POGLEDAJTE VIDEO

AdvertisementsSVE IZGOVORENO JE U PISANOME OBLIKU NA: www.fratar.net


Podijelite ovo s prijateljima!