.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Molitvene zajednice “sv. Rafael” i “Rastimo u Gospodinu” zajedno sa župom Svih Svetih u Livnu izgradili su grobnicu i podigli spomenik za nerođenu djecu.

Župljani su pokazali otvoreno srce, a potporu je dala i molitvena zajednica iz Münchena, i tako pokazali osjetljivost i svoj stav da štite život od začeća i da svaki namjerno ili nenamjerno prekinuti život ima pravo na dostojanstven ukop.

Grobnicu je blagoslovio livanjski župnik i dekan fra Vinko Sičaja koji je s okupljenima prikazao misu za svu nerođenu djecu i za sve roditelje koji imaju to gorko iskustvo.

Ovo mjesto im je utjeha, jer budi nadu u vječni život, a snaži ih za novi život. Smisao svega ovoga je buđenje svijesti i prihvaćanje stava da je Stvoritelj gospodar života i nitko od ljudi nema pravo život prekidati od začeća do prirodne smrti. Nikakve Rezolucije neće omesti Kristovu zajednicu u tom uvjerenju i u življenju vrijednosti koje usvaja iz Isusove poruke.

Advertisements

“Tko ima uši da čuje, neka čuje”.
Moderni čovječe, progledaj očima Neba, jer Nebo je i tebi Bog namijenio!

Izvor i Foto: Župa Svi Sveti Livno


Podijelite ovo s prijateljima!