.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

.

Promocija Radio Marije u župi Svih Svetih u Livnu i blagoslov mobilnog studija

Livno i livanjski kraj vjekovima su izvor prisvajanja, mjesto koje svatko želi posjedovati. Taj lijepi Božji biser ljudi su naseljavali čak 2000 godina prije Krista. Ilirsko pleme Delmati živjelo je na prostranstvima Livanjskog polja, potom su došli Rimljani, a od stoljeća sedmog i mi Hrvati. Daleke 1624.godine u izvješću makarskog biskupa Bartola Kačića Žarkovića stoji podatak da je na području Livna postojalo čak 150 katoličkih kuća.

.

Advertisements

.

Dalmatinci, Bosanci i Hercegovci znaju reći da je Livno samo njihovo. No Livno je Božje! A od 03. ožujka 2022. i Gospino! Tog dana je otvoren mobilni studio Radio Marije BiH u Livnu. Već skoro punih 13 mjeseci na adresi Poginulih branitelja HVO-a 7, vrijedni volonteri (Mirko, dva Josipa, Antun, Danijel i Lovre) okupljaju brojne molitvene zajednice iz Livna, Kupresa i Tomislavgrada na molitvu krunice, koja se svakog četvrtka u 21h emitira na našim frekvencijama, društvenim mrežama i mobilnoj aplikaciji.

Na jučerašnjoj promociji RM BiH u župi Svih Svetih u Livnu i blagoslovu mobilnog studija, pokazala se srčanost, srdačnost i velikodušnost dragih Livnjaka.

.

.

Crkva je bila puna vjernika na svim sv. Misama, a najviše na sv. Misi u 10h koju je predslavio naš p.Mato Anić. U propovijedi je istaknuo da je ozdravljenje slijepca od rođenja, prema Isusovim riječima na slavu Božju. A to znači da postoje situacije i bolesti koje su tu a koje Isus uz našu vjeru i suradnju želi otkloniti. Pred kraj propovijedi p.Mato je govorio o poslanju Radio Marije, o njezinu nastanku, povijesti, sadašnjosti i budućnosti, ali i o bitnosti volontera koji su njezina duša. Zahvalio se brojnim vjernicima na potpori i dobročinstvima, vjernim volonterima – pogotovo članovima molitvene zajednice “Rastimo u Gospodinu” bez čije velike pomoći ne bi bilo mobilnog studija RM u Livnu, te gospodi Stipi Mihaljeviću i Anđelku Sučiću na nesebičnoj potpori u vidu besplatnog prostora u stambenoj zgradi na adresi Poginulih branitelja HVO-a 7, u kojoj se nalazi mobilni studio RM. Zahvalio se i poznatoj kompaniji livanjskog kraja – “Mesnoj industriji Pavić d.o.o.” koji su se svojom donacijom pobrinuli za bogatu trpezu na zajedničkom agapeu nakon blagoslova mobilnog studija.

.

.

Vrijedni volonteri pod vodstvom Ružice Šeremet dijelili su letke i promotivne materijale s informacijama o RM BiH pod sv. Misama u 09h, 10 i 11:30 sati.

Svečanost blagoslova mobilnog studija započela je u 13h uz brojne vjernike livanjskog i duvanjskog kraja. Studio je blagoslovio fra Jure Perić, domaći župnik, uz nazočnost goričkog gvardijana fra Marka Ešegovića i konzula RH u Livnu gospodina Tomislava Vrdoljaka.

.

.

Cjelokupna promocija RM BiH i blagoslov praćeni su predivnim vremenskim uvjetima, no vedrija od neba bila su ipak sretna i zadovoljna vjernička lica jer su s frekvencijom od 94,6MHz koja obuhvaća Livno, Tomislavgrad i Kupres još bliži milosti Božjoj putem naše Radio Marije!

Izvor: RM BiH
Foto: RM BiH, i RuG
Objavljeno: 27.ožujka 2023.


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*