.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

Dragi prijatelji! Živimo u svijetu koji je dobar, ali je istodobno i mračan, zao, loš ali zato moramo znati koji je put ispravan. Medicina, fakulteti objašnjavaju prirodne zakone. Crkva tumači životne zakone. Crkva ne zabranjuje i ne dopušta, samo kaže: Ako želiš živjeti, odluči se s jedne strane stoji smrt, a s druge život.

Želiš li živjeti, odaberi pravu stranu.

Ako ne pomaknemo kvačilo da bismo ušli u brzinu, ne možemo voziti auto. Isto tako ako ne živimo Boga ne možemo živjeti. Kad mrzimo, nesretni smo, nikome ne možemo pogledati u oči, potišteni smo, ne možemo ni čemu uživati, duhovno smo već mrtvi. Ne isplati se griješiti.

Ne možemo reći: Eto otrov je samo na vrhu prsta ne u mojem tijelu. Dovoljno je da na vrhu prsta budemo otrovani. To vrijedi i za grijeh. Lijek je Isus. Lijek je sveta misa. Lijek je sakrament pomirenja.

Advertisements

Uzimaš li Isusa? Razumiješ li sastav tableta koje ti Liječnik propisuje? Imaš li povjerenja u liječnika? Kad Isus kaže: oprosti bližnjemu, priznaj svoje grijehe, ljubi svoje neprijatelje, ne psuj, ne varaj svoju ženu ili muža, ne budi srdit, nemoj se alkoholizirati, Isus ne daje uzor, nego daje recept. Uzmi ga danas već i mir Će biti nastanjen u tebi i tvome srcu!

Mir tebi!

 


Podijelite ovo s prijateljima!