.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

duhu svetom RuGO, Bože, stvorio si nas po dahu svoga Duha; otkupio si nas po dahu svoga Duha; posvećuješ nas u svojoj Crkvi po dahu svoga Duha! Na krstu si od nas učinio novo stvorenje dahom svoga Duha, u potvrdi si usadio u naša srca dah svoga Duha! Daj nam da budemo ljudi istog daha, da naše tijelo i naša krv, da naš život, naše djelovanje i naša trpljenja budu neprestano nadahnjivani dahom Tvoga Duha, ne zbog nas, nego zbog spasenja svijeta!

Nismo pozvani kako bismo prestrašeni ostali u Tebi; nismo pozvani da se sakrijemo u Tebe; Pozvani smo da budemo u Tvojoj ljubavi, kako bi nas odozgor pokrenuo, kako bi nas razasuo snagom vihora, kako bi nas bacio na sve četiri strane svijeta. O, Bože, znamo i priznajemo: nismo bolji od Židova u davnini koji su se opirali dahu Tvoga Duha. I mi se suprotstavljamo tom Duhu; ostajemo kruti, zatvoreni za Tvog Duha.
Gospodine, trebaš doći sa svojom silinom.
Gospodine, trebaš doći sa svom silom svojom.
Gospodine, trebaš doći sa svojom svemoći.
Gospodine, neka se i na nama dogodi Pedesetnica!

Zato Ti zahvaljujemo, Gospodine, čim počinjemo osjećati Tvoga Duha koji tutnji i djeluje, koji nas prisiljava i gura naprijed, koji nas svom žestinom želi odnijeti. Gospodine, pa i kad nas tjeskoba sažiže, pa i kad nas kukavičluk izjeda, ipak Te molimo: ne slušaj naš tjeskobni glas, ne slušaj našu bojažljivost, zahvati nas potpuno, zahvati nam meso i krv, zahvati nam tijelo i dušu, zahvati nam srce i duh. Amen.

 

JOŠ JEDNA MOLITVA DUHU SVETOM
Dođi, Duše Sveti, promijeni naše napetosti u sveti mir blaženstva. Promijeni naše muke i nevolje u sveti spokoj. Promijeni naše tjeskobe u tiho pouzdanje. Promijeni naše nemire i strahove u jaku vjeru. Promijeni našu nutarnju gorčinu u slatkoću milosti. Promijeni tamu u nama u blagu svijetlost. Promijeni našu hladnoću u nježnu toplinu. Promijeni mrak u svoju svjetlost. Promijeni zimu u nama u svoje proljeće. Ukloni naše iskvarenosti, nepoštenje, ispuni nutarnje praznine. Smanji granice naše oholosti, povećaj granice naše poniznosti. Rasplamsaj vatru svoje ljubavi, ugasi plamen požude. Učini da sebe vidimo onako kako nas Ti vidiš, i da Boga možemo gledati, kako nam je obećao po svojoj Riječi: «Blago onima koji su čista srce, jer će oni Boga gledati» (Mt 5,8.)

Advertisements

 

 

 

SILA DUHA SVETOGA

 

KRŠTENJE U DUHU SVETOM
LITANIJE DUHU SVETOM

 

DEVETNICA DUHU SVETOM

 

TKO JE DUH SVETI

 

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*