.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

 

Pod stresom ste, ranjeni ste, imate prljave misli i želje, skloni ste raznim užicima, strastima i kušnjama, ne možete oprostiti osobi koja vas je povrijedila, uvijek ste ljuti, mrzite, ništa vas ne može zadovoljiti, osjećate se zarobljeno,…? Molite po ovih sedam koraka i Bog će vas osloboditi, biti ćete slobodni i imati ćete ljubavi prema svima.

 
1. Pražnjenje
– Izričem (praznim) svoju nutrinu pred Bogom, izgovaram ustima to što nosim u srcu i u mislima: ljutnju, ranu, boli, misli, želje, nakane pred Bogom. Važno je sve to izreći i to staviti pred Gospodina. Najbolje je to činiti pred Presvetim. Sve trebam izreći, što god mi dođe na pamet i srce i staviti to pred Gospodina. To je čin gdje ja ispražnjavam ono što me tereti, što mi stvara pritisak, bol, što me ometa u molitvi itd. Ako je ljutnja ili rana, točno izričem Bogu što se ljutim, što me boli, kao svojem najboljem prijatelju.

 

2. Odricanje i kajanje
– Ako je riječ o zlim osjećajima, ranama, mislima, željama, strastima, kušnjama… onda se odričem toga. Izgovaram: odričem se tog i tog. Ako se trebam pokajati, molim za milost kajanja. Kajanje me oslobađa. Kajanje se ne smije miješati sa krivnjom. Đavao okrivljuje!!! Kako razlučiti razliku? Kajanje me približava Bogu, osjećam iza toga Božju ljubav i oslobođenje, dolazi radost i mir. Krivnja ima suprotni efekt: udaljava me od Boga, osjećam se pred njim nedostojan ni da primim milost, ražalošćuje me i pušta me u tom stanju, pa čak i gorem. Krivnje se trebam odricati.
Zašto mi još uvijek ostaje krivnja? Pitaj se ovo: Jesam li dao ‘poštenu’ zadovoljštinu za počinjen grijeh, jesam li uistinu spreman sebi oprostiti ili se hranim krivnjom (ja žrtva, jadan ja, jadni drugi), jesam li povjerovao da mi je Bog oprostio i da su mi drugi oprostili….?

 

3. Opraštam
– Bitno je oprostiti svakome, kako ne bi bili vezani za tu osobu. Treba oprostiti i sebi. Dobro je reći da u Ime Isusovo opraštam toj i toj osobi, zbog tog i tog. Moliti za tu osobu i da se iscijele naše rane. Opraštanje je uvjet da bi Bog i meni oprostio. Opraštanjem se oslobađam, te otvaram prostor ozdravljenju moje duše i tijela. Neopraštanje je uzrok brojnih bolesti duše i tijela.

Advertisements

 

4. Molitve otklinjanja, drugi molitelji
– Ne možeš sam sebe osloboditi u potpunosti od okultnog. Puno toga je duhovne naravi. Što više molim, vidim da je tu KLJUČ SVEGA – naš odnos s Gospodinom ili naše napuštanje Gospodina. Treba ti svećenik molitelj, treba ti molitva zajednice! Zato, obrati se svećeniku za pomoć. Uzroci brojnih FIZIČKIH I PSIHIČKIH problema su u duhovnom i u okultnom. Treba ti svećenik! Ne srami se pitati svećenika za molitvu. Gnjavi ga dok te ne primi i dok se ne pomoli za tebe i tvoju obitelj. Budi kao ona žena koja vapije za oslobođenje svoje kćeri. Bogu ne možemo dosaditi nikada.

 

5. Molim Gospodina da me iscijeli, izliječi, oslobodi
– Zadnji korak je da molim Gospodina za milost i primam. Vrlo je važno primati, otvoriti se Gospodinu da primim. Ne odlazim iz molitve bez da primim. Primanje je proces. Svakog dana otkrit će mi se novi sloj rane, krivnje, ljutnje, požude… sve dok to ne očistim. Uvijek traži kad je počeo taj problem – korijen !!! Kad otkriješ korijen, onda se pozabavi njime s ovim procesima oslobađanja, pred Gospodinom. Tada će Gospodin polako iščupati korijen.

 

6. Nakon oslobađanja dolazi ispunjenje.
– Nikad ne puštaj praznu dušu. Zazivaj Duha Svetog da te ispuni, sva oslobođena mjesta da On zauzme, zazivaj Krv Kristovu da zapečati sva mjesta gdje vas je Isus oslobodio. Mi smo njegovi, aleluja! Kad se potpuno osjećaš predanom Gospodinu i ispunjeno, možeš krenuti svjedočiti. Pazi što svjedočiš kome, jer ne bacaj biserje pred bilo koga.

 

7. Molitva zaštite
– Bitno je imati uza sebe zaštitu, jer đavao će zavidno tražiti prostora da se opet vraća. Za zaštitu možete koristiti npr. molitvu Mihaelu Arkanđelu. Također imate sakramentale: blagoslovljena voda, egzorcizirana sol (stari obrednik ima i dopušten je na korištenje svećenicima), križ, medaljice, svete slike itd. Najbolja zaštita je svakodnevna Misa i pričest, tjedna ispovijed, krepostan život, svakodnevna temeljita molitva srcem i post.

Ovo su važni procesi koje treba svakodnevno ponavljati, kako bih bio slobodan. Ovako ja molim, korak po korak i s ljudima, a nastojim ih naučiti da i sami tako čine. Sve što se stavlja pod tepih, zapravo ostaje u nama i još gore, biva nam sakriveno, pa molitelj treba dobiti spoznaju o tome da nam je to problem. Molite po ovim koracima i Bog će vas osloboditi, biti ćete slobodni i u ljubavi prema svima. Postoje još neki među koraci, postoje i brojne zapreke oslobađanju. Pomalo ću i o tome pisati vam. Do tada: Božji blagoslov svima.

 

Za “Rastimo u Gospodinu” vlč. Silvio Španjić

 


Podijelite ovo s prijateljima!