.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

Jedna gospođa mi pričala: „Preko puta moga stana stanuje bračni par. Žena je već nekoliko puta dolazila u mene i isplakala se na mom ramenu. Već 30 godina oženjeni su, a njezin muž još uvijek ne želi s vjerom imati nikakva posla. Uvijek ga je iznova milo nagovarala. Napokon ga je zamolila da s njom ode u crkvu za preds-tojeću 30. obljetnicu njihova braka, a on je odgovorio:
– Ne, ne želim o tome ništa znati ni čuti. Pusti me na miru!
Prijateljski sam svojoj susjedi rekla:

– Sada trebate nešto drugo isprobati. Možete svoga muža još dugo nagovarati, ali ako on ne će, onda trebate uključiti nebesku silu. Svaki put kad bude nešto pio, dajte mu malo blagoslovljene vode u piće i molite ovu molitvu: Gospodine Bože, po snazi koja djeluje u blagoslovljenoj vodi Ti možeš učiniti da se moj muž obrati.

Uskoro je došao dan njihove 30. obljetnice braka. Toga sam dana sišla niz stube i kod vrata vidjela susjedu i njezina muža koji mi se obratio riječima:
– Gospođo Greta, evo danas prvi put nakon 30 godina idem ponovno u crkvu. Znate, kad se ostari, onda je dobro češće otići u crkvu. Odlučio sam od sada svake nedjelje otići na svetu Misu. Vjerujem da će se i Gospodin Bog razveseliti ako ponovno posta-nem dobar vjernik.
Blagoslovljena je voda pomogla pri obraćenju izgubljena sina.“

 

fra Petar Ljubičić

Advertisements


Podijelite ovo s prijateljima!