.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

Prijavite se na dvodnevni ‘tečaj razmatranja krunice’ i naučite moliti krunicu srcem!
Tečaj razmatranja radosnih otajstava krunice održat će se 02 i 03. veljače u LIVNU (Duhovni centar, Kuća Djeteta Isusa Žabljak, Livno).

Društvo za promicanje kršćanskih vrednota – Kristofori organizira brojne molitvene programe, za sve koji žele rasti u kršćanskoj zrelosti i bolje upoznati svoju vjeru. Uz već postojeće sadržaje, pokrenut je i tečaj razmatranja krunice – moćne i čudesne molitve za koju možemo reći da zapravo predstavlja sažetak Evanđelja.

Tečaj razmatranja Otajstava svjetla održat će se 02. i 03. veljače u Livnu (Duhovni centar, Kuća Djeteta Isusa Žabljak, Livno). Tečaj vodi Nediljko Jelčić – član Kristofora, autor komentara dnevnih misnih čitanja koja možete čitati na našem portalu, voditelj Škole molitve, te suvoditelj hodočašća.

 

Program tečaja

Advertisements

Petak (02. veljače)

16:00-16:30 h – Uvod u tečaj razmatranja krunice
16:30-18:30 h – Prvo radosno otajstvo (Koga si Djevice po Duhu Svetom začela)
18:30-19:30 h – Večera
19:30-21:30 h – Drugo radosno otajstvo (Koga si Djevice Elizabeti u pohode nosila)

Subota (03. veljače)
8:30-10:30 sati – Treće radosno otajstvo (Koga si Djevice rodila)
10:30-11:30 sati – Pauza
11:30-13:30 sati – Četvrto radosno otajstvo (Koga si Djevice u Hramu prikazala)
13:30-15:30 sati – Ručak
15:30-17-30 sati – Peto radosno otajstvo (Koga si Djevice u Hramu našla)
17:30 sati – praktični dio molitve krunice

 

ZAŠTO SUDJELOVATI NA TEČAJU?
Krunica, upravo zato što polazi od Marijina osobnog iskustva, izrazito je kontemplativna molitva. Bez te kontemplativne protege, izgubila bi svoje značenje, kao što je to Pavao VI. jasno istaknuo: „Krunica je bez razmatranja kao tijelo bez duše, njezino moljenje u tom slučaju pada u pogibao da postane mehaničko opetovanje formula te da se suprotstavi Isusovoj opomeni: ʽKad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani’(Mt 6, 7).

Iz apostolske pobudnice pape Ivana Pavla II. Rosarium Virginis Mariae

 

U svojoj knjizi „Krunica – kako djelotvorno moliti krunicu”, Josip Lončar o krunici je rekao sljedeće:

Kroz molitvu krunice Bog nam ispunja obećanja što ih nam je dao u svojoj riječi. Također postajemo i vlasnici onoga što nam kao Kristovim nasljednicima pripada, te nastavljamo živjeti onako kako je on živio. Krist nam je u baštinu ostavio snagu (kroz osobu Duha Svetoga) koja može promijeniti naša srca. Na taj način počinjeno voljeti Boga i bližnjega koji je na njegovu sliku stvoren, a isto tako istinski počinjemo mrziti grijeh. Ljubav prema Bogu i bližnjemu otvara nam srce da postanemo milosrdni kao što je on bio milosrdan, tako da Duh Sveti kroz nas može nastaviti djelo evangelizacije, koja donosi najbolje plodove kad svjedočimo iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

 

Vjerujemo da su ova razmišljanja dovoljan poticaj za sve koji zaista žele naučiti moliti krunicu srcem, naučiti razmatrati otajstva i spoznaje primijeniti na vlastiti život, da odvoje nešto vremena i sudjeluju na tečaju.

 

PRIJAVE I KONTAKT
Sve dodatne informacije možete dobiti slanjem upita na e-mail adresu: nediljkojelcic@gmail.com ili rastimo@gmail.com te pozivom na broj: 098 195 0275 za HR ili 063 407 470 za BiH (Nediljko Jelčić).

 

Potrebna je prijava zbog ograničenog broja sudionika.

 

Napomena: Ako neka grupa izrazi želju, može se održati tečaj razmatranja otajstava prema izboru (radosna, žalosna, slavna, svjetla).


Podijelite ovo s prijateljima!