.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

.

MOLITVA SVETOM JOSIPU KOJI SPAVA

Sveti Josipe, ti si čovjek kojega je Svevišnji jako ljubio. Anđeli Gospodnji ukazivali su ti se u snovima, dok si spavao, upozoravali te i vodili dok si skrbio za Svetu obitelj. Bio si šutljiv i snažan, odan i hrabar zaštitnik. Dragi sveti Josipe, dok prebivaš u Gospodinu, siguran u njegovu apsolutnu moć i dobrotu, pogledaj na me. Molim te, primi moju potrebu u svoje srce, sanjaj je i prikaži je svome Sinu (navedi svoju molbu). Zatim mi pomozi, dobri sveti Josipe, da čujem Božji glas, da ustanem i da sve činim s ljubavlju. Radosno hvalim Boga i zahvaljujem mu. Sveti Josipe, ljubim te. Amen.

.

Advertisements

“K tebi se, o sveti Josipe, utječemo u svojoj nevolji. Za ljubav, koja te je s neoskvrnjenom Djevicom i Bogorodicom vezala, za očinsku ljubav, kojom si grlio Dijete Isusa, smjerno te molimo, da baštinu, koju je Isus Krist svojom Krvlju otkupio, milostivo pogledaš, te u pomoć pritečeš našoj nevolji svojom moći. O skrbni čuvaru Božanske obitelji, brani odabrano potomstvo Isusa Krista. Ne daj, predragi Oče, da nas okruže zabluda i pokvarenost. Budi nam s neba milostivo u pomoći, o naš jaki zaštitniče, u borbi s vlašću tmine. Pa kao što si nekad izbavio Dijete Isusa iz najveće pogibli života, tako i sada brani svetu Crkvu Božju od svih zasjeda neprijateljskih, te nas svakoga pojedinog trajno uzmi pod svoje okrilje, da uzmognemo po tvom uzoru i tvojom pomoću sveto živjeti, blaženo preminuti i u nebu vječno blaženstvo zadobiti. Amen”.


Podijelite ovo s prijateljima!