.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Prošle nedjelje, u grčkoj pravoslavnoj crkvi u Torontu u Kanadi, svećenik je rekao svojoj zajednici da mu je vlada zabranila da im daje Svetu Pričest. Kao rezultat toga, bio je toliko slomljen da nije mogao ni propovijedati.

U svojoj kratkoj propovjedi rekao je:

“Moja braćo, danas imam veliku tugu. Sinoć su nam iz naše nadbiskupije rekli da je grad Toronto zabranio svetu pričest za područje Toronta, a čini se da se progon Crkve nastavlja.”

“Nemam riječi kojima bih izrazio svoje razočaranje i tugu. Osjećam da danas ne mogu s vama podijeliti nijednu propovijed, jer osjećam da ne mogu govoriti o vjeri, o Kristu.

Advertisements

“Osjećam da ću u ovom trenutku samo tražiti od Boga da nam oprosti, oprosti našu malu vjeru, oprosti našu slabost, oprosti nam jer nismo dostojni zadržati veliki blagoslov pravoslavne vjere.”

Ovo znači da zabrana svetog sakramenta Pričesti ide i Katoličkim crkvama i ne sumnjamo da će se širiti dalje. Crkva uistinu doživljava svoj progon, i kako je kardinal Sarah rekao, đavao najviše cilja na Euharistiju, što smo se već mogli uvjeriti i čemu nažalost nastavljamo svjedočiti.

Uredio: Petar Salečić, izdavačka kuća Kyrios

Propovjed možete poslušati ispod ili na linku
https://youtu.be/HydF800C53A


Podijelite ovo s prijateljima!